Update: minder leuke gebeurtenis

Na enkele maanden van stilte ben ik terug. Er valt veel te vertellen! Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen… Ik zal met het minder leuke starten.

We hadden een lapje grond gekocht en wilden er ons droomhuis op bouwen. De plannen hadden we zelf getekend, maar dienden nog door een architect goedgekeurd te worden. Na lang zoeken naar een aannemer hadden we eindelijk iemand gevonden: Vince Kaiser. Hij werd ons aanbevolen door onze makelaar. Het contract werd getekend en hij begon met onze plannen aan te passen zodat ze bouwtechnisch in orde waren en ingediend konden worden bij de gemeente Lakeway. De dienst Stedenbouw van Lakeway is heel streng en duldt absoluut geen uitzondering. De volledige lijst met do’s and don’ts staat op hun website zodat ze door iedereen te raadplegen valt. Een link naar de “Building and Development Services” vind je hier. Vince had zijn huiswerk niet gemaakt en de plannen werden aldus geweigerd.

Na enkele maanden van over en weer gemail en getelefoneer, vertelde hij ons simpelweg dat hij het niet meer zag zitten en het contract verbrak. End of story! Hij nam geen contact meer met ons of onze makelaar op en negeerde onze emails en telefonische oproepen. We werden letterlijk aan ons lot overgelaten. We hebben geen idee waarom, maar wel een vermoeden. We denken dat hij teveel tijd en geld in ons project moest stoppen door al de veranderingen aan te brengen en dat hij daar geen zin/tijd/geld meer in/voor had. Hij stortte ons een deel van ons voorschot terug, het deel dat hij niet uitgegeven had aan architect, ingenieur en weet ik veel wie of wat nog.

Daarmee gaan we natuurlijk niet akkoord. Er was een contract getekend om een huis te bouwen en dit heeft hij verbroken. De volledige verantwoordelijkheid ligt dus bij hem. We hebben een advocaat onder de arm genomen en hopen nu ons volledig voorschot terug te krijgen. Voorlopig gaan we de gemaakte (onvoorziene) bank- en andere kosten niet terug vorderen, wat ons niet belet dat in de toekomst alsnog te doen. Volgens onze advocaat mogen we blij zijn dat hij nog niet begonnen was met bouwen. Mocht de vloerplaat al gegoten zijn en de houtconstructie al in opbouw geweest zijn, zouden we veel meer miserie hebben. Als er dan een andere bouwfirma/aannemer zou moeten verder bouwen op het bestaande gedeelte, zouden die alle verantwoordelijkheid bij gelijk welk defect volledig afwijzen.

YAY, we are so lucky!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s