Leuke gebeurtenissen

Er zijn natuurlijk ook mooie en leuke periodes geweest. Zo heb ik sinds begin oktober werk. Niet in de administratie zoals ik eigenlijk van plan was, maar wel in de “service industry”. Ik werk deeltijds in een kleine Franse bakkerij op 15 minuten rijden. Ik doe het super graag! Eindelijk breng ik ook wat centjes in het laatje! We moeten ons spaarpotje weer aangevuld krijgen na ons bouwakkefietje :-).

Er wordt Franse viennoiserie, patisserie, brood en allerhande lekkers verkocht vervaardigd met Europese bloem en boter. Tevens wordt er ontbijt en lunch geserveerd en de winkel sluit elke dag om 16u, behalve op zondag (14u). Op sommige momenten (vooral in het weekend) is het er zo druk dat de mensen tot buiten staan aan te schuiven. In de winkel zelf wordt er niet heel efficiënt gewerkt, maar daar valt blijkbaar niets aan doen. Je krijgt steevast het antwoord dat dat in Frankrijk ook zo is. In het begin was ik zeer zenuwachtig en nerveus bij het zien van al dat volk, maar nu niet meer. Het heeft geen zin, in tegendeel zelfs, je maakt meer fouten en dan duurt het nog langer alvorens de mensen hun bestelling krijgen.

Het was een beetje plannen en wennen om Hanne alleen naar huis te laten gaan na school als ik nog op het werk ben, maar ze doet dat heel goed. Ze heeft haar instructies gekregen wat wel en niet te doen, en ze houdt zich er mooi aan. In april wordt ze 9 en zoals ze zelf zegt, ze is al groot en wijs genoeg om alleen thuis te blijven. Een mens moet leren loslaten en zulke situaties zijn daar ideaal voor :-).

Aangezien ons droomhuis niet in de nabije toekomst gebouwd zal worden, en we een huis huurden (contract tot begin maart), hebben we beslist om terug een huis te kopen. We hebben voor even onze buik vol van bouwavonturen. Half december zijn we verhuisd. We wonen nog steeds in Lakeway zodat de kinderen niet opnieuw naar een andere school moesten. Ons nieuwe huis is veel kleiner dan het vorige. Ik heb Philippe eindelijk kunnen overtuigen dat we geen kasteel nodig hebben, dat kleiner even goed, zelfs beter kan zijn. Het huis in Avery Ranch was 3500 sq ft groot, het nieuwe slechts 2600! Enkele voordelen zijn: minder maandelijkse afbetaling, minder kuiswerk, minder plaats voor rommel en prullen en vooral meer tijd om te genieten van het leven! We hebben eigenlijk al flink gewerkt: bijna alle dozen zijn geleegd, enkel nog het bureau dient in orde gemaakt te worden en nog enkele kaders moeten opgehangen worden. Gezien het feit dat we een week na onze verhuis naar België op vakantie vertrokken en ondertussen terug aan het werk zijn, mogen we dus zeker niet klagen. Ondertussen is Philippe ook begonnen met heel het huis om te schakelen op domotica. Hij heeft al een paar keer goed gevloekt, maar eens alles af zal zijn, zal het veel beter zijn. Een link naar het huis vind je hier (de meubels in de link zijn niet de onze).

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s