1e week school

Het vroege opstaan is weer even wennen 🙂 Beide meiden mochten maandag 22 augustus in hun nieuwe school starten. Hanne’s juf heet Mindy Plante (op zijn Frans uitgesproken, want ze is met een Canadees getrouwd) en heeft al de halve wereld rondgereisd. We zullen haar zeker moeten vertellen dat er in België een superhero is die Mega Mindy heet!

Nieuwe school wil ook zeggen nieuwe regels! Zo geldt er bij Hanne op school bv dat de ouders de kinderen niet naar de klas mogen begeleiden. Je mag mee tot aan de receptie, maar dan moeten ze hun plan trekken. Op zich is dat geen slecht idee, het bevordert hun zelfstandig- en onafhankelijkheid. Ik denk dat de mama’s en papa’s zich het meeste moeten aanpassen :-).

Sinds vorige jaar is ook één of andere wet verandert: de scholen duren elke dag 10 minuten langer: i.p.v. dat de kinderen minimum 180 dagen naar school moeten, moeten ze nu min. 75.600 minuten les krijgen. Er zijn 2 “make up days” of “bad weather days” voorzien per schooljaar. Deze dienen om de verloren lessen in te halen voor als het slecht weer geweest is en de kids daardoor niet naar school konden. Bij te veel slecht weer dagen moest er in het verleden (afhankelijk van het aantal “make up days” en het aantal dagen slecht weer er in dat schooljaar waren) in een weekend of op een vakantiedag naar school gegaan worden om die verloren lessen in te halen. Nu tellen die extra 10 minuten om die verloren dagen in te halen. De idee erachter is dat kinderen uitkijken naar de vakantie. Door extra minuten aan de dag toe te voegen, merken ze niet dat ze meer leren. Zo “verkopen” ze het aan de kinderen. Want eigenlijk is de idee erachter geld (of course!). Het schooldistrict krijgt per kind een bepaald bedrag van de staat. In Austin verliest het AISD (Austin Independent School District) $45 per kind per dag als het niet naar school komt. Wat eigenlijk wil zeggen dat als 30% van de kinderen niet naar zo’n “make up day” komt, ze meer dan een miljoen dollar verliezen! (meer info vind je hier).

Bij Tine is het nog meer aanpassen. Ze moet nu voor elke les naar een ander klaslokaal. En moet daarvoor haar “locker” openkrijgen om de juiste leerboeken mee te nemen. De eerste dagen kreeg ze het hangslot niet open, maar nu gaat het al vlotjes. Er zitten ook niet altijd dezelfde kindjes in haar klas. Voor wiskunde zitten er andere dan voor “art”. Dit is afhankelijk van de “electives” die je gekozen hebt. Hier kies je al vanaf het middelbaar waarin je wilt voortdoen. Tine haar “electives” zijn: digital graphics, rhythm and movement en art. Voorlopig heeft ze nog niet echt les gekregen, wel veel uitleg van wat mag maar vooral wat niet mag op school/tijdens de les.

Ondertussen is de 2e week ook al voorbij. Maandag is het Labor Day, dus hebben we lang weekend! En vorige week (meer bepaald op 31-8) mochten we ook ons 3e jaar in de States vieren! Yay!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s