Communicatie … of eerder de hiaten erin…

Toen ik in juni Tine had ingeschreven in haar nieuwe school (Hudson Bend Middle School), had ik alle gevraagde documenten in een mapje geordend. Het werd met dank aangenomen, ik kreeg zelf de opmerking dat ik goed voorbereid was. Ter plaatse werd me ook uitgelegd dat er op 10 augustus een evenement georganiseerd zou worden voor alle 6e jaarsstudenten: The Buccaneer Games. Omdat de school enorm groot is (1500 leerlingen!), zouden ze via spel hun gedeelte van het gebouw leren kennen. Als afsluiter zou er pizza gegeten worden. Hiervoor diende ik wel mijn toestemming te geven en een document in te vullen. Het was niet verplicht, maar kwam de leerlingen ten goede, zo werd me verzekerd. Ik vond het een schitterend idee en vulde het formulier onmiddellijk in. Het gebouw is zodanig groot dat de 6e jaars van het 7e en 8e gescheiden worden. De dutsen zouden gegarandeerd verloren lopen!

Op die bewuste voormiddag begeleidde ik Tine mee naar binnen. We dienden ons aan te melden in de sportzaal. Daar werd een formulier onder mijn neus geduwd dat ingevuld diende te worden alvorens ze mocht deelnemen. Hetzelfde formulier dat ik in juni al had ingediend!

Een 2-tal weken geleden kreeg ik een mail van de schoolverpleegster: ik diende te laten weten wanneer Tine de windpokken gehad had of wanneer ze er tegen ingeënt was. ’s Anderendaags vulde ik het formulier in en mailde ik het haar terug.

Vorige week woensdag was er Buccaneer Bash: de dag waarop de leerlingen hun schoolgerief en lessenrooster mochten ophalen, alsook hun “locker” toegewezen kregen. Alvorens Tine het begeerde document in haar handen kreeg, dienden we ons aan te melden bij de verpleegster. Ze beweerde mijn email nooit ontvangen te hebben! Via mijn gsm wou ik aantonen wanneer (maar vooral dat) ik het verstuurd had en geen foutmelding ontvangen had, dus dat ze het zeker moest gekregen hebben. Echter, Philippe had ondertussen diezelfde morgen de mailserver verwisseld en ik kon mijn email niet meer ophalen. Ik was verschrikkelijk “annoyed” met heel de zaak omdat ze zowel mijn tijd als haar eigen tijd aan het verprutsen was. Er zat niets anders op dan het document opnieuw in te vullen. Ik twijfelde over het jaartal waarin Tine de “chicken pox” gehad had en noteerde in grote letters dat ze haar email moest nazien.

Ik ben, op z’n zachts uitgedrukt, niet zo tevreden over de schooladministratie en hoop dat het bij deze 2 incidenten blijft. Normaal neem ik altijd van alles foto’s (ik krijg hiervoor altijd opmerkingen van de kinderen), maar deze keer had ik dat dus niet gedaan.

Sinds 13 augustus wordt o.a. Texas (maar ook Louisiana) geplaagd door een koudfront waardoor de regen met bakken uit de hemel valt. Zo hebben we op enkele dagen tijd 12 inches regen gehad (komt overeen met ongeveer 300 liter per m2). Als er in België 100 liter valt, ligt heel het land plat. Door al dat water hadden we problemen met de afvoer. Aangezien we nu in een huurhuis zitten, werd de huurbaas verwittigd. Opeens liep hij rond in de tuin. Ik vond het nogal onbeleefd om zomaar ineens op te duiken, hij kon toch op zijn minst een smsje sturen? Later die dag bleek dat hij dat wel gedaan had doch bij mijn nummer was er een cijfer verkeerd waardoor ik van niets wist. De afvoer is weer in orde en de regen zou niet te lang meer aanhouden. Laten we hopen, want op sommige plaatsen zitten de mensen tot aan hun schouders in het sop 😦

2 thoughts on “Communicatie … of eerder de hiaten erin…

 1. Hoi Marian,

  Ontzettend leuke blog en zo herkenbaar dat laatste gedeelte. Scholen en alle andere openbare instanties gaat het met name om protocollen, wijken ze daar van af dan zijn ze direct volledig de weg kwijt. Soms heel erg aandoenlijk maar kan ook enorme ergernis opwekken als je het even niet kan hebben. Wij hebben vergelijkbare voorbeelden met de aanmeldingen van onze kinderen gehad op de middle school en high school hier in Sugar Land (Houston). Ik heb nog nooit zo veel handtekeningen gezet als op de scholen al hier. Wat betreft automatisering kunnen ze nog wat leren van Nederland en wellicht Belgie maar de vriendelijkheid en behulpzaamheid in het algemeen vergoed wat mij betreft alles wel weer.

  Erwin.

  • Hallo Erwin,
   Tof je bericht te lezen!
   Wat vriendelijkheid en behulpzaamheid betreft kunnen ze in België inderdaad nog veel leren.
   Ik hou van de “ambiance” hier in Austin en al bij al mogen we niet klagen.
   Groetjes,
   Marian

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s