Bezoek aan LBJ Library

Donderdag 21 juli

Via Katelijne, een Vlaamse in Austin die ondertussen naar Down Under verhuisd is met haar gezin, had ik vernomen dat de LBJ Library het bezoeken waard was. Haar zoon was er op schoolreis geweest en zij had hen begeleid en was werkelijk onder de indruk. Mama vond het een prima idee om er een bezoek aan te brengen, hoe kon het ook anders? En geschiedenis én een bibliotheek! Het was werkelijk indrukwekkend. We hadden de kinderen thuis gelaten bij Philippe, zo waren we op ons gemak.

Lyndon Baines Johnson was Vice President ten tijde van John F. Kennedy. Toen JFK in november 1963 vermoord werd, nam LBJ de fakkel over. Hij werd de 36e President. De tentoonstelling gaat vooral over welke wetten LBJ verwezenlijkt heeft (o.a. de “Civil Rights Act” en meer dan 60 wetten die betrekking hadden op opleiding), maar helaas ook over de oorlog in Vietnam. Meer info vind je hier. Hij was getrouwd met Lady Bird Johnson (geboren onder de naam Claudia Alta Taylor). Haar moeder stierf toen ze 5 jaar oud was. Een nanny werd aangesteld. Die zei dat Lady Bird “as purty (= pretty) as a lady bird” was, vandaar haar bijnaam “Lady Bird”. Ze was enorm begaan met het milieu. In Washington DC heeft ze met behulp van vele vrienden en kennissen duizenden tulpen en narcissen geplant rond het nationaal monument. Tot op vandaag bloeien er prachtige bloemen. Zij stond ook in voor de “Highway Beautification Act” van 1965 waarbij o.a. de middenbermen van de autostrades met bloeiende planten aangeplant werden. In Austin is er het “Lady Bird Wildflower Center” welke ze zelf in het leven geroepen heeft. Hanne is er vorig jaar op schoolreis geweest. Het is een groot domein vol inheemse bloemen en planten.

Zowel de President als de First Lady kregen vele geschenken bij officiële staatsbezoeken. Zo kreeg LBJ o.a. prachtige zwarte boots gemaakt uit alligator huid waar de “Presidential Seal” in verwerkt werd en voorzien van zijn initialen! Botjes met mijn naam op zou ik ook wel weten te appreciëren :-).

Het museum was groot en zeer interessant, maar de tijd ontbrak ons om alles grondig te bekijken aangezien er nog dozen moesten ingepakt worden want de 25e komen de verhuizers alles opladen!

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s