Waco

Woensdag 13 juli

Deze morgen vertrokken we vroeg naar Waco. Er waren een paar bezienswaardigheden die me wel leuk leken om met de kids te doen. Zo was er o.a. het “Texas Rangers Museum” waar Oma en Oom Peer vorig jaar naartoe geweest waren en welke ze heel interessant vonden. Mijn interesse ging vooral naar het “Mammoth National Park” waar er opgravingen te bezichtigen waren.

Na anderhalf uur rijden arriveerden we bij het Rangers Museum. Daar wordt de geschiedenis van de rangers in geuren en kleuren voorgesteld. Er zijn veel mooie zadels, boots en sporen te bewonderen. Ergens tussen al die “artifacts” staat zelfs het Suske en Wiske album “De Texasrakkers”! Ik herinner me niet dat Oma of Oom Peer hierover iets verteld hadden. In een hoek van de kamer stond een kist met verkleedkleren en teksten om toneelstukjes op te voeren. De meisjes zochten onmiddellijk een mooi ensemble bijeen en begonnen eraan.

We nemen een lichte lunch en rijden door naar het “Mammoth National Park“. Er is een korte rondleiding voorzien waarbij de gids uitlegt wie, wat, hoe en hoeveel mammoetfossielen er gevonden werden. Een klein stuk is in open lucht, daarna gaan we een overdekte en tevens gekoelde ruimte binnen waar we de eigelijke opgravingen kunnen bewonderen. De meiden werden er stil van. De site is niet zo groot, na een uurtje zijn we rond en kan onze toch doorgaan naar “Magnolia Market“.

In Waco woont er een heel bekend en sympathiek koppel, Chip en Joanna Hij verbouwt huizen, zij is verantwoordelijk voor het design ervan. Die oude, vervallen huizen toveren zij werkelijke om tot echte parels. Elk jaar wordt er een reeks van 6 tot 8 aflevering uitgezonden op TV onder de noemer “Fixer Upper“. Onlangs openden ze hun “Magnolia Market” met daarin een bakkerij, een (groenten)tuinafdeling, een grote shop met allerhande interieurspullen gaande van stoelen en tafels tot tafelkeedjes en juwelen. Ze hebben zelfs een bed & breakfast welke je kan afhuren. Maar snel zijn is de boodschap, want het mooie huis was al sinds begin dit jaar voor 2016 volledig volgeboekt!

’s Avonds laten we mama kennis maken met de mooie sterrenhemel. Het weer was bijzonder zacht en afgezien van de warme wind was het een perfecte avond om naar de sterren te kijken. De halve maan was heel goed te bewonderen door de telescoop. Mama was enorm onder de indruk en aangenaam verrast van hetgeen ze door de lens te zien kreeg. Blijkbaar had ze nog nooit door een telescoop gekeken.

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s