Blanton Museum

Zondag 10 juli

Vandaag gaan mama en ik naar het Blanton Museum in Austin. Dit is iets waar ik Hanne met geen stokken naartoe krijg, dus was het weekend de uitgelezen kans om dit te doen. Philippe kon dan op de meiden letten.

Er waren 2 tentoonstellingen aan de gang: “Goya, mad reason” en “Xu Bing, book from the sky”.

Goya (1746-1828) is een Spaanse schilder die aanzien wordt als de eerste echte “modern artist”. Manet, Picasso, Dalí, enz… beschouwden de werken van deze schilder als inspiratiebron. Hij etste vooral de stierengevechten en alles wat ermee gepaard ging, de Franse Revolutie en de dood. Meer info hierover vind je hier.

Xu Bing, geboren in 1955, groeide op in Beijing tijdens de Culturele Revolutie (1966-1976). Zijn werk hier tentoongesteld, behoorde tot zijn eerste onafhankelijke werken. De karakters lijken in het Chinese schrift te zijn geschreven, maar niets is minder waar. Hij heeft deze tekens gewoon verzonnen! Zijn hele werk is dus “onleesbaar”. Meer info vind je hier.

Tegen de avond kregen we een verlossend telefoontje van Barbizon: Tina has been selected and next weekend is the first course! Ik zal dus maar best snel de nodige formaliteiten in orde brengen 🙂 !

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s