Umlauf Sculpture Garden + Hope Outdoor Gallery

Vrijdag 8 juli 

Het museum van de Umlauf Sculpture Garden, in de buurt van Zilker Park, bestaat uit een kleine zaal waar je een replica van de studio van Dhr. Charles Umlauf kan bezichtigen. Er stond een borstbeeld (uit boetseerklei die niet hard wordt) welke kinderen mogen bewerken met enkele “tools”. De meisjes gingen er volledig in op: ze probeerden ogen, oren en lippen te boetseren. Het resultaat was niet zo als het hoorde, maar ze hadden veel plezier :-).

Het zijn vooral bronzen beelden, doch er stond ook een aluminium en enkele uit kalksteen tussen. De meisjes hadden een opdrachtenblad gekregen van de vriendelijke onthaalbediende waarop ze delen van bepaalde beelden moesten trachten te herkennen. Als hun blad volledig ingevuld was, kregen ze iets kleins als beloning.

De meeste beelden vertegenwoordigen een bijbelse/religieuze figuur, maar er staan ook enkele die brandend actueel zijn: uitgemergelde lichamen van vluchtelingen!

Erna zijn we naar het graffiti park “Hope Outdoor Gallery” gereden. Dit is één van Austin’s “tourist attractions”. Het is niet zo groot, maar wel heel tof gedaan. Er liep niet te veel volk, je kon alles goed bekijken. Er waren zelfs een paar artiesten aan het werk.

Amelie wil nieuwe sportschoenen van het merk Adidas, Superstars of zoiets. Ik ken daar niets van, als bij mij de kleur goed is en ze zitten comfortabel, ben ik al content, maar de jeugd van tegenwoordig is iets kieskeuriger :-). We zijn een kijkje gaan nemen bij de Premium Outlet Stores in Round Rock, maar aangezien ze heel moeilijk kan kiezen (zegt ze zelf1), zijn we met lege handen naar huis gereden.

Na een heerlijke home made pizza, zakten we met z’n allen in de zetel voor movie night. Amelie had “Inside Out” nog niet gezien dus was de keuze snel gemaakt :-).

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s