Granny en Amelie: za 2 + zo 3 juli

Zaterdag 2 juli

Na lang wachten komen Granny en Amelie eindelijk aan in Austin. Philippe en Tine zijn hen gaan ophalen aan de luchthaven. Ik had de indruk dat mama zich bij aankomst beter voelde dan vorige keer, ze was niet zo verdwaasd, maar heel alert. Amelie daarentegen voelde zich absoluut niet lekker. De laatste 2 uren op het traject London/Austin had ze een paar keer moeten overgeven. Ook in de auto bij Philippe was het bijna prijs. Gelukkig kon hij nog net op tijd stoppen :-).

We zijn zo blij om hen eindelijk bij ons te hebben. En niet enkel om al het lekkers dat de overtocht overleefd heeft :-).

Amelie had haar nagels in het roze gelakt met daarop in witte stift Tine en Hanne’s naam! Zo leuk en origineel. Helaas zijn we vergeten er een foto van te nemen :-(.

Ik had een grote pot spaghettisaus gemaakt, maar Amelie had niet zo veel honger. Als dessertje koos ik voor een heerlijke cuberdon! Hanne en Tine gingen voor de wafels :-).

Toen de valiezen geleegd waren, zijn de meiden nog eens in het zwembad gesprongen. Daarna vielen de oogjes dicht bij onze Europeanen. Rond half 10 bedje binnen en hopen dat ze niet te veel wakker zouden worden door de jetlag.

 

Zondag 3 juli

Rond 8 uur zijn Granny en Amelie opgestaan. Ze waren beiden slechts 1 x wakker geweest! Vandaag stond er niet veel op het programma. We gaan hen eerst een beetje laten acclimatiseren. Ze wilden wel mee boodschappen doen want Amelie had van Granny al veel wilde verhalen gehoord hoe groot de HEB Plus hier wel is en hoeveel keuze er is.

De pool is een welgekome verkoeling en de meiden zijn er dan ook bijna geen seconde uit vandaag. De kindjes hebben al een heel mooi kleurtje. Mama en ik zijn intussen naar de bib in Round Rock gereden (ze kan het echt niet laten!). Ernaast bevindt zich de “Chamber of Commerce”. In de tuin is een kleine gedenksteen opgesteld om de dorpsdokter van weleer te eren. Helaas was het gebouw gesloten wegens Independence Day, maar ik heb mama beloofd om terug te keren.

Granny had voor het eerst in haar leven taco’s gegeten. Ze vond het lekker en meldde terloops even dat haar diëtiste niet akkoord zou zijn gegaan. Nadien zijn we naar het vuurwerk in de wijk gaan kijken, gesponsord door de HOA (Home Owners Association). Tegen 23u was het licht uit bij onze bezoekers 🙂

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s