Bye bye 5th grade, hello middle school…

Gisteren was er een ceremonie ter ere van het laatste jaar lager onderwijs. Alle 5e jaars studenten en hun familie waren uitgenodigd. Rond 9u werden we verwacht, maar een uurtje eerder mochten ze eerst nog eens door de gangen wandelen om aangespoord en toegejuicht te worden door alle andere leerlingen en het personeel van de school.

We werden in de cafetaria, waar de plooibanken en -stoelen vervangen werden door echte stoelen, verwacht. De directrice, Mrs. Stowe, nam het woord, daarna was de directeur van het middelbaar aan het woord. Een man van middelbare leeftijd die bijzonder grappig is. Jammer dat we hem niet beter zullen leren kennen. Hopelijk valt de directeur/directrice in de nieuwe school ook mee.

Daarna betraden de 5e jaars leerkrachten het podium waar ze elk om beurt hun leerlingen een envelop overhandigden met daarin een “diploma of elementary school completion”, een “President’s award for educational excellence” (goud of zilver, afhankelijk van je eindresultaat) alsook een bijhorende pin. De President’s award was ondertekend door Mr. Obama himself!

Er werden nog wat citizenship awards en dergelijke uitgedeeld en op het einde van de ceremonie zongen alle leerlingen een pakkend nummer. Zelfs Tine werd er een beetje stil van :-). Daarna was er cake en een funky drankje. De studenten die naar huis wilden, mochten, mits goedkeuring van de ouders, de school verlaten. Een lunch met Tine en daarna een heerlijke pedicure stonden op het programma. Volgens Tine voor herhaling vatbaar 🙂

Maar nu eerst en vooral genieten van de grote vakantie!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s