Green Cards

We zijn al enkele jaren bezig om alles in orde te krijgen voor het verkrijgen van onze green cards, de permanente verblijfsvergunning hier in de States. Op 11 maart kregen we bericht dat het hele proces eindelijk achter de rug was en de kaarten naar onze advocaat (met kantoor ergens in Nebraska) zouden opgestuurd worden. Hij zou ze dan via FedEx Overnight naar ons laten opsturen. M.a.w. we zouden ze de volgende dag, zaterdag 12 maart, ontvangen. Vol spanning wachtten we af. Helaas! Er werd heel het weekend niets geleverd! Philippe al heel ongeduldig en nerveus. Hij had al een paar keer naar FedEx gebeld, maar werd niet echt verder geholpen. Om een lang verhaal kort te maken: het pakketje was verloren gegaan! Alle doemscenario’s flitsten voorbij! OMG, wat nu? Verlies melden? Nieuwe green card aanvragen? Moet dan de hele procedure overgedaan worden? Zo veel vragen! Eerst en vooral moest er officieel melding van verlies uitgebracht worden bij de overheid. Onze advocaat zou dat voor zijn rekening nemen. Toen hij telefoneerde naar FedEx om te vragen welke persoon/dienst er verantwoordelijk was, waren ze ineens terecht! ’s Anderendaags werden ze geleverd. Een pak van ons hart! We waren nog nooit zo blij geweest. Dat was 22 maart… Dezelfde dag vonden de terreurdaden in Brussel plaats 😦

Ik vond het ongepast om mijn blog rond die periode online te zetten. Vandaar dat het nu pas gebeurd is. Het leven gaat door, dat weet ik wel, maar toch waren we met onze gedachten in België, bij onze vrienden en familie en al de onbekenden die het leven gelaten hebben bij deze barbaarse daden.

Dit weekend hadden we een “Green Card Party” georganiseerd ter ere van deze begeerde groene kaartjes! Het thema was… groen! Hoe kon het ook anders 🙂 Eén van onze Amerikaanse vrienden had het meest originele dessert meegebracht: een eetbare Amerikaanse vlag!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s