1st baby shower in America

Aangezien ik niet volledig overtuigd was/ben van het “suitekleedje” dat we daags ervoor gekocht hadden, zijn we zondagmorgen naar de Outlet Stores in Round Rock gereden. Bij Tommy Hilfiger vindt Tine normaalgezien altijd haar zin. Ook deze keer kwamen we met het gewenste naar huis, meer nog, we hebben een kleedje en schoenen gevonden voor dezelfde prijs als het suitekleedje! Gelukkig was de keuze snel gemaakt, want we hadden niet veel tijd: om 14u begon de “Puppy Bowl” welke Tine wou zien en ik had op hetzelfde uur een baby shower bij te wonen.

De “Puppy Bowl” is de super bowl door puppies gespeeld met een hondenspeeltje. Het idee is hetzelfde: er zijn 2 team die de bal (hier het hondenspeeltje) in de goal aan de overkant moet krijgen. De show wordt uitgezonden op de zender “Animal Planet” met tussendoor grappige diergerelateerde reclamefilmpjes zoals bv. een stofzuiger die al het honden-/kattenhaar opzuigt, een speciale tapijtreiniger voor als uw puppy een ongelukje gehad heeft, speciale katten- en/of hondenbrokken en ga zo maar door. De puppies die meedoen in de puppy bowl zijn allemaal “weesjes” en dienen geadopteerd te worden. Er wordt dus ook een beetje op uw gevoelens ingespeeld. Meer info kan je vinden op Animal planet.com/adopt maar pas op want ze zijn echt “cute” 🙂

De baby shower waar ik voor uitgenodigd was, had als thema “Mardi Gras”. Dit is vooral bekend als carnaval in New Orleans, maar wordt eigenlijk zo goed als overal in de wereld gevierd. Het is een Christelijke feestdag die de dag voor de vasten gevierd wordt. De vertaling ervan is “vette dinsdag”, meer uitleg vind je hier. De kleuren die ermee gepaard gaan, zijn goud (of geel zoals je wilt), paars en groen. Voor het feestje had ik een groen topje met paarse gilet aan, had ik mijn teennagels paars gelakt en mijn paars uurwerk aangedaan. Ik had nog enkele plastic kettingen in de 3 kleuren gekocht en een diadeem. Zelfs mijn paarse handtas was een “perfect match”. Er is zelfs een cake (King Cake) in de 3 kleuren. De cake smaakte naar frangipane. Er zit meestal een klein plastic baby’tje in verstopt dat kindje Jezus moet voorstellen. Afhankelijk van waar je je bevindt, heeft het een andere betekenis, maar meestal symboliseert het geluk en welvaart. In België kennen we hetzelfde met de boon in de 3-koningen taart, dan ben je “King or Queen for 1 day”. Voor degenen die hem eens willen bakken: het recept vind je hier.

Toen ik op het feestje arriveerde, zag ik dat enkel ik en een man in paars hemd in de 3 Mardi Gras kleuren gekleed waren. Hmmm, ik had de uitnodiging precies niet goed begrepen… Ofwel waren de anderen verkeerd :-). Het was mijn eerste “baby shower” in Amerika. Op zo’n feestje worden de cadeautjes afgegeven voordat de baby geboren wordt. Zo heb je al je spulletjes al als de baby komt. Het enige nadeel is wel dat je het kindje dan niet kan bewonderen :-(. Als suikerbonen heb ik een schattige Mardi Gras badeend meegekregen.

Ik heb nog een leuke foto bijgevoegd, getrokken door Faustinus Deraet Van Regemorter, één van de VIA-ers die tevens topfotograaf is. Een link naar zijn pagina vind je hier. Die man is een ware artiest!

’s Avonds was er dan de Super Bowl, maar dat is voor een volgende post :-).

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s