Oudejaarsavond

Gisteren was het Oudejaarsavond. Niets zo heerlijk als een hele dag in uw pijama lopen en kokkerellen. Op het menu: toastjes met huisgemaakte tonijnsalade + gerookte zalm natuur, met dille en met pepers, toastjes met hummus, kaasblokjes en heerlijke rauwe hesp. Als drankje wou ik eens een “poinsettia” (op basis van triple sec, cranberry juice en schuimwijn/champagne) uittesten. Was nogal zoet, maar wel lekker. Philippe had een picon uitgeschonken (de laatste fles) en voor de kindjes was er cranberry juice.

Als hoofdschotel werd er geserveerd: gratin dauphinois, gestoofde prei en een heerlijk stukje chateaubriand! Als dessert was er Oost-Vlaamse vlaai, always a winner at our place :-).

Tijdens het aperitief keken we met z’n allen naar America’s top funniest video. Er zitten dikwijls hele goeie tussen. Na het eten was het alweer tijd voor het vuurwerk. De meisjes wilden opblijven tot dan en eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat ze het zouden halen, maar ze hebben beiden het vuurwerk gezien! Dan was het bedtijd doch Hanne was nog steeds niet moe :-). Philippe en ik hebben, met een glaasje champagne in de hand, nog naar een aflevering van “The Following” gekeken, superspannende reeks met Kevin Bacon in de hoofdrol. Een echte aanrader.

Deze morgen was er nog een beetje champagne over dus dat vroeg om een champagnebrunch. Met heerlijk vers fruit, vers gebakken chocoladecroissants, een tasje thee en een glaasje champagne hebben het nieuwe jaar alvast heerlijk ingezet.

Aan allen een gelukkig, gezond en vreugdevol 2016! May all your dreams come true!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s