Kerstvakantie – vrijdag 25-12

Vrijdag 25 december: Kerstdag

Ik moet een rechtzetting doen: enkele dagen geleden vertelde ik dat de warmste plaats in Amerika Yucca is. Dit is niet juist, het is Yuma in Arizona. Het is de droogste, zonnigste, minst vochtige stad, heeft ook het minste neerslag en heeft het hoogst aantal dagen per jaar (175) met een dagelijks maximum van 32 C of meer. Misschien iets voor de koukleumen onder jullie :-).

Toen we in Vidal Junction één van de laatste benzinestations op onze weg tegenkwamen, hadden we er getankt aan 3,99$ per gallon! In Palm Springs was het “slechts” 2,89$ en in Texas een luttele 1,65$. Nog een reden om naar Texas te verhuizen :-).

We nemen de I 10 (Interstate 10) die helemaal van in Santa Monica, CA, tot Jacksonville, FL, gaat. Het is de 4e langste interstate in heel Amerika. Daarvan is 1/3 in Texas alleen al! We passeerden o.a. voorbij Mecca aan de Salton Sea. De gemiddelde temperatuur in juli en augustus is er 42C! De temperatuur in Mecca, Saudi Arabia, ligt nog net iets hoger: 49C!

Tijdens onze road trip reden we constant door de woestijn. Gelukkig hadden we satellietradio want mocht het van mijn zangkunsten afgehangen hebben, waren de autoruiten zeker gesprongen :-). Op een gegeven moment reden we voorbij een bord met opschrift: “Do not pick up hitchhikers! State Prison 1 mile”. Very reassuring :-). Onderweg zien we ook heel veel cactussen (saguaro) die wel meer dan 20 m groot kunnen worden. De bloem van deze cactus is tevens de “Arizona State Wildflower”. Het is trouwens in Arizona bij wet verboden om schade toe te brengen aan die cactussen en als er huizen of autostrades moeten gebouwd worden en er staat zo’n cactus in de weg, moet er een speciale vergunning aangevraagd worden. Ik heb getracht een foto te trekken doch dat is niet zo goed gelukt en bijgevolg doe ik beroep op het internet om een mooi plaatje bij te voegen. Onderweg zagen we verschillende kreken en ééntje ervan had de naam “Arco Ditch” gekregen. Oom Peer, deze was speciaal voor jou!

Het was Kerstdag, in Amerika wil dat zeggen dat 95% van de zaken gesloten zijn. Gelukkig was er in Phoenix een keten (Sizzler) die toch open was en waar we heerlijk konden lunchen. Ons buikje was vol, de kinderen konden hun benen even strekken en rondlopen/onnozel doen en dan ging het weer verder richting Texas. Het was nog een lange rit alvorens we in het hotel gingen arriveren.

We passeren nog het “Wild Horse Motorsport Park + Speedway” waar er o.a. drag races gehouden worden. Aangezien het klimaat er ’s winters lekker warm is, is het een populair testcircuit voor Indy Cars. We zien alweer veel lange treinen voorbij rijden (eentje volgeladen met auto’s), maar nu valt het mij op dat de trein van “Union Pacific” is. Deze maatschappij stelt 50.000 mensen te werk en is de grootste spoorwegmaatschappij in de USA.

In New Mexico zien we nog een bordje: “Dust storms may occur, no visibility”. Ik kon me er al iets bij voorstellen (ik begin dat Amerikaans weertje al een beetje te kennen: altijd veel extremer dan in België!) en was blij dat er zich tijdens onze rit geen voordeden.

Het stadje “Anthony” lag op de grens met New Mexico en Texas. Ik moest onmiddellijk aan mijn dikke vriend denken! Hij is een nog grotere sloeber dan Hanne en is altijd content. Wat mis ik dat ventje met zijn guitig snoetje en blinkende oogjes. Ondertussen was het al donker geworden en zagen we, door de wolken heen, dat het volle maan was. Zoals jullie ondertussen al weten heb ik veel fantasie. De foto van de volle maan en de wolf/coyote is van het internet geplukt, maar ik ben er zeker van dat de wolf/coyote er die avond ergens was.

We steken de grens naar Texas over in El Paso. Aan de andere kant ligt Mexico. De afsluiting is heel goed zichtbaar. Ik denk aan de vele (illegale) Mexicanen die Amerika binnen willen voor een beter leven. Het valt me op dat het in El Paso het nog steeds “mountain time”, het is slechts een beetje dieper in Texas dat de tijd een uurtje opschuift.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s