Kerstvakantie – woensdag 23-12

Woensdag 23 december:

Het ontbijt deze morgen was zonder Philippe, hij was gaan vliegen. Letterlijk en figuurlijk! Na de “touch and go’s” die na meer dan 2 jaar nog steeds goed lukten, reden we door naar Joshua Tree National Park. Bijna 20 jaar geleden hebben Philippe en ik dit park al eens bezocht. Toen was het nog een “National Monument”.

Onderweg zien we veel polo en golfmogelijkheden alsook veel dadel- en citruskwekerijen. De appelsienen en pompelmoezen hangen met honderden aan de bomen.

In het park zien we de Hidden Valley waar we een mooie wandeling maakten tussen jumbo rocks. We zien ook nog skull rock, een rots welke gelijkt op een doodshoofd. Er is een mooie cactus garden met vreselijk stekelige cactussen, de Cholla. Overal hangen er bordjes dat je er niet mag aankomen omdat ze kleine weerhaakjes hebben. We hadden een kindje gezien met enkele in haar vingers en de mama die ze er wilde uithalen had er ook van. Het zag er nogal pijnlijk uit.

In het park reed er iemand met een nummerplaat van Alaska rond. Van een road trip gesproken!

Toen we Lake Havasu City in Arizona voorbij reden op weg naar Palm Springs, zagen we een brug die de “London Bridge” heette. De brug (van 1831) was in 1962 afgebroken in London en overgebracht naar Lake Havasu City omdat ze het gewicht van het verkeer niet meer kon dragen en in de River Thames zakte. Alvorens ze de brug afbraken, werd elke steen genummerd zodat ze deze op precies dezelfde manier terug konden opbouwen.

Toen we terug reden, merkten we dat er veel wind in de vallei van North Palm Springs was. Het was aan de velden met windmolens te merken: 3218 molens om precies te zijn! Het is 1 van de 3 belangrijkste windmolenparken in Californië. Het is de plaats met de meeste wind in heel Zuid Californië. Dit komt omdat er zich 2 hoge bergtoppen (10.000 + voet) bevinden met daartussen een smalle doorgang waardoor de (Westen)wind blaast. Het zou zonde zijn om al die energie verloren te laten gaan, nietwaar?

In Palm Springs zelf is er nog het “Indian Wells Tennis Garden” complex. Hier wordt jaarlijks de wedstrijd “PNB Paribas Open” gespeeld zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Het is de meest bezochte tenniswedstrijd buiten de Grand Slam met 450.000 toeschouwers! Grote names als Agassi, Federer, en zelfs ons eigenste Kim Clijsters hebben er in het verleden reeds gespeeld.

Na een leuke dag met fantastisch weer was het tijd om te aperitieven. Dat is een dagelijks ritueel waar we ons ook (of moet ik zeggen zeker) op vakantie aan houden :-). Schol!

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s