Kerstvakantie – maandag 21-12

Maandag 21 december:

Er was geen ontbijt voorzien in het hotel. Een bezoekje aan de IHOP (= International House of Pancakes) werd door iedereen wel gesmaakt.

Flagstaff, het stadje waar we overnachtten, is een bloeiende stad o.a. omdat het zeer dicht bij de Grand Canyon ligt. Het is tevens op een berg gelegen omgeven door (uitgestorven) vulkanen. Het landschap is heel mooi om te zien.

Op weg naar de Grand Canyon zagen we onze eerste Airstream caravan. Hij kwam helemaal van Ohio en ik ben er zeker van dat hij ook naar de Grand Canyon reed. Als we ooit eens veel geld hebben en de kinderen het huis uit zijn, gaan we ons zo’n spel aanschaffen en trekken we er heel Amerika mee rond. Althans, dat staat op onze “to do list”, één van de zoveel dingen die we nog willen doen :-).

Zoals reeds gemeld sneeuwde het tijdens de eerste dagen van onze road trip. Het skigebied in Albuquerque bleef echter gesloten wegens te weinig sneeuw, maar in Flagstaff waren de pistes wel open. Ook in de Grand Canyon had het op sommige plaatsen veel gesneeuwd. Het was er barkoud maar de getrokken foto’s zijn prachtig! De Skywalk, het glazen platform in de vorm van een hoefijzer, hebben we niet gezien. Het is aan de Westkant gebouwd, en wij verkenden de Zuidkant.

Op school is er momenteel een wedstrijd aan de gang: unusual reading spot contest. De bedoeling is dat je op een ongewone plek een boek leest. Het boek moet wel iets te maken hebben met de plek waar je leest vb: op een pumpkin patch een boek over Halloween lezen. We hadden een boek gekocht van National Geographics Kids: “National Parks Guide USA”. De meiden hebben dus hun boek gelezen aan de rand van de Canyon. Hopelijk winnen ze de wedstrijd!

Na het adembenemende landschap van de Canyon, kwamen we aan in het “Best Western Hotel” te Williams. Dis is het 2e beste hotel (van de 50) van heel het dorp. We nuttigden nog een drankje in de lounge en toen het tijd was voor ons avondeten, konden we genieten van live music. En het mag gezegd zijn: de service was uitstekend (hoewel ik absoluut geen fan ben van live optredens tijdens het eten).

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s