Kerstvakantie – zondag 20-12

Zondag 20 december

We bleven de sneeuw volgen, zowel bij vertrek als onderweg (het was redelijk glad). Het gaf mooie besneeuwde bergtoppen. We zagen onderweg ook heel veel reclame om Indianendorpen te bezoeken en souvenirs te kopen. Helaas hebben we geen enkele Indiaan gezien! Volgens Philippe kijk ik te veel naar Westerns :-). Ik ben altijd wel te vinden om naar een film van of met John Wayne te kijken. He’s my all time favorite actor!!

Onze tocht gaat via de I 40 ofwel Route 66. Deze wordt ook wel “Mother Road“of “Main Street of America” genoemd. Ze loopt van Chicago, Illinois tot in Santa Monica, California, wat een totaal van 2248 mijl is. De weg werd populair in de jaren 30 toen velen naar het westen migreerden wegens de “Dust Bowl” op zoek naar een beter leven. Alle businesses die op Route 66 lagen vaarden er wel bij. Het waren diezelfde die jaren later vochten om de oude Route 66 te behouden toen de nieuwe autostrade aangelegd werd. De film “Cars” speelt zich af op Route 66. Hierbij vind je een link met wat meer uitleg over de gelijkenissen in the real world :-). Zo bestaat het tipi of wigwam hotel echt! We hebben zelfs een foto getrokken met Takel die voor de deur van zo’n wigwam geparkeerd stond. Elke wigwam is een afzonderlijke kamer. En Mack, de truck die Bliksem overal naartoe brengt, is een bestaand merk van trucks.

Dan staken we de grens met Arizona over. Dit maal moest ons uurwerk niet verzet worden, wel toen we New Mexico binnen reden. Arizona en New Mexico zitten beide op Mountain Time. Het is er 1 uur vroeger dan in Texas. Straks, als we de grens met Californië oversteken, moeten we ons uurwerk nog eens een uurtje vervroegen.

Petrified Forest was onze volgende stop. Dit is een National Park waar er bomen staan die zo oud zijn dat ze versteend zijn. Je had er de “Painted Desert, Newspaper Rock, Blue Mesa, Jasper Forest” en nog veel meer welke allemaal het bezichtigen waard zijn. De meisjes kregen een soort werkmapje mee waar ze allerhande observaties in kwijt konden en taakjes konden uitvoeren. Nadien konden ze het afgeven aan een “Park Ranger” en als ze wilden, konden ze de eed afleggen om “Junior Ranger” te worden. Ze kregen zowaar een badge en “patch” als bewijs dat ze geslaagd waren.

Na al deze fun, reden we door naar Meteor Crater. Dit is de grootste meteorietkrater op aarde. Hij is 50.000 jaar geleden ontstaan en deskundigen hebben er veel uit geleerd. De krater is enorm: 170 m diep en 1,2 km breed. Als je aan de rand staat, voel je je echt piepklein.

Terwijl we naar Meteor Crater reden, zagen we een hoge berg voor ons waarvan de top bedekt was met sneeuw. Het bleek Humphreys Peak te zijn, de hoogste berg van Arizona (12000+ voet). Het is de hoogste van een groep uitgestorven vulkanen.

Toen we aan het hotel arriveerden, had het weer veel gesneeuwd en bij de check in kregen we een warm koekje aangeboden. Het smaakte heerlijk!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s