Kerstvakantie – zaterdag 19-12

Zaterdag 19 december:

Na het lekkere ontbijt gaat onze road trip verder naar Sandia Peak. Daar staat ons een prachtige rit met een kabelbaan te wachten. Het uitzicht zou fenomenaal zijn. Het hoogste punt is meer dan 10.000 voet! Hanne verlangt al lang naar de sneeuw dus dit is het ideale moment om die ginds te gaan opzoeken. We wilden boven op de top iets drinken maar het restaurant was gesloten. We beslisten dan maar om lekkere chili fries te gaan eten bij de Longhorn Steakhouse. Google zou ons de weg wel wijzen, dachten we, doch niet deze keer. Het restaurant lag volgens Google in een shopping center, maar eenmaal gearriveerd moesten we de volledige mall doorlopen en dat terwijl zowat elke Amerikaan in Albuquerque zijn Christmas shopping deed! Crazy!

Na de sneeuwpret reden we door naar Gallup. We passeerden vele casinos. Die staan allemaal op “Indian Territory” en worden beheerd door Indianen. Zij hebben soevereiniteit op hun grondgebied en bijgevolg geldt de Amerikaanse wet er niet. Meer info hierover vind je hier.

De meeste huizen in New Mexico zien er helemaal anders uit dan gewoonlijk. Ze zijn opgetrokken uit adobe. Dit is een eeuwenoude manier waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals aarde en ander organisch materiaal (stro, zand, klei, kalksteen, kiezelstenen). Dit is bijzonder in trek aangezien meer en meer mensen op zoek gaan naar een ecologische manier van leven.

Op een 25-tal mijlen van Gallup passeren we de “continental divide”. Alle waterlopen die ten oosten van de scheiding liggen, monden uit in de oostkust en die die aan de andere kant liggen, monden uit in de westkust. Meer info vind je hier.

Bij aankomst in het hotel worden we hartelijk ontvangen. De hotellobby heeft een homey feeling: er staat een mooie kerstboom in de kleuren van het hotel: licht groen en aqua. Eens we een half uur op de kamer zijn, gaat de telefoon. Het is de hotelbediende om te checken of alles in orde is. Het hotel heeft een speelse touch. Ik weet niet of de kinderen het leuker vonden of ikzelf :-).

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s