F1 in Austin

Sinds 2012 is het “Circuit of the Americas” in Austin een vaste waarde in het Formule 1 gebeuren. Vorig jaar konden we een kijkje gaan nemen, maar door een misverstand is het er niet van gekomen. Dit jaar hadden we vrijkaarten via een kennis van Philippe. We hadden zondagmorgen om 10 u afgesproken aan het circuit. Katelijne was zo lief om aan te bieden dat de meisjes zaterdag mochten blijven slapen zodat we een stapke in de wereld konden zetten en dan ’s zondags vroeg op ons gemak konden aanzetten. Alles leek perfect! Tot de regen roet in het eten kwam gooien. Donderdagavond is het begonnen en het heeft niet gestopt tot zondagmiddag. We hebben die regen zo hard nodig, maar ik wenste toch dat het enkele dagen later van dat zou geweest zijn.

Op zaterdag kwamen er berichten dat parkeerweiden afgesloten waren en dat je de shuttle vanuit de stad naar het circuit mocht gebruiken. Verschillende berichten meldden dat de “low crossing” wegen afgesloten werden wegens overstromingsgevaar. Ook de weersvoorspelling bleek niet zo rooskleurig, zowel voor zaterdag als voor zondag: regen en veel wind. Ik had nochtans een perfecte oplossing: regenjasjes (k-way) kopen en ons goed warm aankleden. Ik heb mooie caoutchouc botjes, mijn voetjes gingen dus niet nat worden. Maar aangezien UT een belangrijke football game had op zaterdag (ook buiten in de regen!), waren er nog mensen van hetzelfde idee geweest want alle regenjassen waren uitverkocht! Damn, daar ging mijn plan 😦

In ieder geval, toen we deze morgen naar de qualifying op tv keken (want die was gisteren uitgesteld), was ik toch blij dat ik binnen zat in de warmte en uit de wind want de beelden van de verkleumde mensen die we te zien kregen, spraken boekdelen.

En om af te sluiten met een positieve noot: de bos- en weidebranden in Bastrop zijn door de hevige regen volledig gedoofd! Plus Lake Buchanan en Lake Travis hebben nog een beetje water bijgekregen 🙂 Yay for the rain… Oh ja, Hamilton is kampioen en Max 4e!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s