Vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus

Vrijdag 14 augustus

We ontbeten in het hotel. Terwijl we rustig onze wafel en fruit verorberden, kwam er een gezin bij waarvan iedereen (moeder, vader, zoon en dochter) nog hun pijama aanhadden! Dat heb ik nog nooit gezien: op hotel ontbijten in je pj’s! Zo zie je maar, alles kan in Amerika 🙂

Daarna reden we door naar een gezellige taverne vlak aan de runway: Airport Dinner. Er was ook een hotel aan verbonden. We wilden er overnachten, maar het was jammer genoeg volgeboekt. Je zat bijna letterlijk op de runway! De vliegtuigjes en (leger)helikopters die er aan- en afvlogen kon je dus heel goed gadeslaan. De serveersters hadden een t-shirtje aan met opschrift “Diner Dolls”. Uiteraard waren de t-shirts te koop.

Nadien reden we door naar ‘Rolling in Thyme and Dough“. Dat is een restaurantje uitgebaat door een Brusselse of Française, ik ben niet meer zeker, maar Patrick, een VIA-er, kent haar persoonlijk. Op zijn aanraden zijn we er dan ook gestopt. Het was rond het middaguur en het was er super druk! Alle tafels waren bezet, behalve die op het terras. Het was gewoonweg veel te warm. Je zou ter plekke smelten, zelfs in de schaduw. Het restaurantje was een allegaartje van meubeltjes, het was er gezellig druk en de bediening was heel vriendelijk. Tine en Philippe hadden een croque tonijn besteld, Hanne een boterham met Nutella en ik een stukje vegetarische pizza. Het was allemaal om ter lekkerst en om ter meest! De boterhammen waren meer dan 2 cm dik, onnodig te zeggen dat we maar de helft opaten.

Als afzakkertje zijn we nogmaals naar de “Oasis Texas Brewing Company” gereden. Het is daar zooo gezellig en het uitzicht is er prachtig, zeker nu Lake Travis weer goed gevuld is. Ik denk dat dit ons lievelingscafĂ© bij uitstek is.

Zaterdag 15 augustus

In Cedar Park was er onlangs een nieuw museum geopend: Texas Museum of Science and Technology. Het leek ons ideaal om dit op een dag als vandaag te gaan bezoeken. Er was een tentoonstelling aan de gang van “Body Worlds“. Een aantal jaar geleden was er in Brussel een gelijkaardige tentoonstelling van Gunther Von Hagens, de Duitse dokter die “plastination” gebruikt. Plastination is het bewaren van bepaalde lichaamsdelen (of het volledige lichaam) via een proces waarbij water en vet vervangen worden door een bepaalde kunststof. Meer info over Dokter Von Hagens vind je hier. Er mochten geen foto’s getrokken worden, maar op het wereldwijde web vind je echt alles! Ik heb er 3 gepost, indien jullie er meer willen zien, moet je zelf  maar eens googlen.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s