Donderdag 13-8

We hadden beslist om een bezoek aan San Antonio te brengen gezien Philippe er nog niet geweest was en het er heerlijk vertoeven is in de schaduw van de bomen. Maar dat was buiten een kennis van Philippe gerekend. Hij vroeg of hij even “kort” mocht skypen, hij had een aantal technische vragen waarop hij geen antwoord wist. Maar “kort” werd al snel een uur. Het was ondertussen al na de middag. Het had geen zin meer om nog naar San Antonio te bollen.

Het was nieuwe maan, dus beslisten we om naar Enchanted Rock in de buurt van Fredericksburg te rijden. Dit is de meest geschikte plaats om de sterrenhemel te bewonderen zonder al te veel last te hebben van lichtpollutie. Snel nog een hotel boeken en de valiezen maken. Net op het moment dat we onze sportschoenen wilden aandoen om te vertrekken merkten we op dat er in Hanne’s schoendoos 2 rechterschoenen zaten. We hadden die sportschoenen enkele dagen voordien gekocht en er niet op gelet. Snel terug naar de winkel om de linkerschoen op te halen.

Eindelijk waren we vertrokken. Aangezien het toch maar tegen 20.30u donker werd, hadden we nog tijd om op ons gemak een burger te eten in de “Buffalo Nickel Bar and Grill“. De meisjes kregen er een kleurplaat en mochten die nadien in het restaurant aan de muur hangen. We hadden de hoofdstraat op en af gewandeld en omdat het zo warm was, bracht een lekker cocktail (Golden Buffalo) verfrissing. Dan reden we naar Enchanted Rock. We zijn niet tot boven op de rots geklommen, maar zochten een geschikt plaatsje om de sterren te bewonderen. We hadden geluk want het was het moment van de perseïdenregen. Als je goed kijkt, zie je op de foto een vallende ster. Toen we er zaten te wachten tot het volledig donker werd, hoorden we geritsel in het struikgewas. (Hierbij een link naar Toon Herman’s liedje :-)) Het bleek een katachtige te zijn, we vermoedden een bobcat.

In het spiksplinternieuwe hotel, dat opgericht is door Mormonen, lag niet alleen een Bijbel in de schuif van het nachtkastje, maar ook “The book of Mormon”. De Bijbel was in op zijn minst 6 talen vertaald!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s