Dinsdag 11 augustus

Vandaag wilden we Galveston eens verkennen. We begonnen met het eten van een ijsje in de “Rocky Mountain Chocolate Factory”.  Daarna verkenden we “The Strand”. Dit is het historisch gedeelte van de stad en heeft mooie oude Victoriaanse gebouwen waar nu allerhande restaurants, winkeltjes, kunstgallerijen en night clubs gehuisvest zijn. In 1970 werd het opgenomen in het “National Register of Historic Places” en in ’76 werd het als “National Historic Landmark” verklaard. De 2 oudste gebouwen dateren van 1855 en 1858.

The Strand heette oorspronkelijk Avenue B, maar in 1830 was er een Duitse juwelier die vond dat “strand” (naar een Londonse straat) beter klonk voor het verkopen van juwelen. Hij overtuigde andere eigenaars in de straat om dit ook op hun visitekaartjes te zetten en zo is de naam blijven hangen.

Tijdens de burgeroorlog, maar vooral door de Galveston Hurricane in 1900 werden grote delen van de stad verwoest. Vele zaken verhuisden naar Houston. Het was pas in 1960, toen de Junior League of Galveston 2 gebouwen restaureerden, dat Galveston weer heropleefde. In september 2008 passeerde orkaan Ike en richtte veel schade aan waardoor Galveston een plaatsje op de lijst van “meest bedreigde plaatsen van Amerika” gekregen heeft.

Wij hadden gelukkig mooi weer en dienden enkel af te rekenen met de vochtige hitte. Een stop bij  “Stuttgarden tavern on the strand” versterkte de innerlijke mens. We hadden dolfijnen, pelikanen, vliegende vissen (how cool is that!) en boorplatformen gezien. Echter, toen we van het strand naar het huurhuisje gingen en eens naar de katten wilden kijken, merkten we dat Babiche in 2 dagen tijd niet 1 x in beeld gekomen was. We waren er niet gerust in en besloten terug naar huis te keren. Babiche is een klein mager poesje en we maakten ons zorgen om haar. Mocht het Mittens geweest zijn… die kan wel enkele dagen zonder eten en drinken, die heeft genoeg reserve, maar Babiche…

Na middernacht arriveerden we thuis en toen we de deur openden, zat madam ons onschuldig aan te kijken! Ze was zich van geen kwaad bewust. Gelukkig was ze ok, maar onze vakantie was wel een beetje naar de wip 😦

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s