Verlofperiode

De grote vakantie loopt hier van eind mei tot eind augustus, een dikke 3 maanden. Ik vind dat veel te lang… Het is zo moeilijk om hen “huiswerk” te laten maken tijdens die periode. Hen laten lezen lukt nog net, maar reken- en taaloefeningen is al wat moeilijker. Het is constant ruzie en ik moet regelmatig dreigementen uiten. Ik ben dan ook blij als ze op kamp kunnen gaan en niet aan het scherm gekluisterd zitten (zowel dat van de TV als van hun iPads). Ik leg nochtans strenge regels op qua televisie kijken. Philippe vindt me hierin veel te streng, als het aan hem zou liggen, zouden ze al bij wijze van spreken van ’s morgens voor TV mogen zitten.

Een kennis heeft me enkele links naar leuke, maar vooral educatieve websites doorgestuurd. Daar wou Tine dan toch nog eventjes op “spelen”.

Midden juli zijn ze alle 2 op danskamp geweest. Het kamp was bij ons om de hoek, elke dag van 9 tot 14u. Ze hadden het er enorm naar hun zin en vonden het jammer dat het voorbij was.

We hadden ons verlof gepland in augustus: een rondrit naar Orange Beach. New Orleans staat al zo lang op mijn verlanglijstje, al van voor Orkaan Katrina daar lelijk huis gehouden had, nu was het eindelijk zo ver. De rondrit ging eerst naar Galveston. Van daaruit Beaumont, Lafayette, Baton Rouge, New Orleans en de eindbestemming Orange Beach in Alabama, juist op de grens met Florida. Daar zijn er naar het schijnt mooie stranden en kan je met de dolfijnen zwemmen. Dat zou nog eens wat zijn voor de meiden.

Toen het zover was, hadden we thuis alles in gereedheid gebracht voor de poezen. We hadden videocameras geplaatst bij hun eet- en drinkbakje en nog een extra kattenbak gekocht. In totaal hebben we er nu 3 voor 2 poezen, dat zou moeten volstaan voor een dikke 8 dagen. Ook wat eten en drinken betrof waren ze ruim voorzien.

Wordt vervolgd…

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s