Maandag 10 augustus

Vandaag vertrokken we naar Galveston. We zouden er 2 dagen blijven. Galveston ligt aan de Golf van Mexico. Het is er super toeristisch, maar de enige plaats met een deftig strand dat redelijk in de buurt is. Het is een kleine 4 uur rijden, naar Amerikaanse normen helemaal niet ver!

Onderweg moesten we een plaspauze inlassen. In een klein gehucht vonden we een tankstation. Daar konden we naar het toilet. Het was er vies en vuil, maar Hanne moest hoog nodig. Er hing een briefje aan de muur waarop stond dat je het wc-papier niet mocht doorspoelen, maar in de vuilbak diende te werpen! Een foto is bijgevoegd als bewijs πŸ˜‰ Op onze reis was dit niet de enige plek waar we dit gelezen hadden…

We reden door Houston, dat ook wel de “concrete jungle” genoemd wordt. We reden de stad in via een mooie buurt met trendy bars en mooie kleine boetiekjes toen de GPS op een gegeven moment tilt sloeg. We moesten zelf onze weg terug vinden en kwamen daardoor in een achterbuurt terecht. Wat een verschil met enkele minuten ervoor! Houston met haar suburbs is zo groot als heel Vlaanderen! Onvoorstelbaar! Langs de autostrades liggen enorme winkelcentra en de ene garage naast de andere: Toyota, Scion, Chrysler, Ford, Mercedes, BMW, VW, Buick, GMC, Jeep, Dodge, RAM, Suzuki, Kia, Hyundai, … you name it, they’ve got it! Dat heb je van uw hele leven nog niet gezien. Indrukwekkend.

Uiteindelijk arriveerden we in Galveston. Het was er plakkend warm en we hadden honger. Onze lunch hadden we in de “The West End Restaurant and Sand Bar“. De tafels waren van palletten gemaakt. Het was een bar/cafe/restaurant welke rondom rond volledig open was en op palen in het water stond. De pelikanen kon je als het ware zo aanraken. Gelukkig stonden er ventilatoren om een beetje af te koelen. Na het verorberen van de lekkere “ciabatta hamburger” wilden we wat afkoelen in de zee. We hadden er echter geen rekening mee gehouden dat het zeewater er rond de 30C is! Van afkoeling was dus niet veel sprake πŸ™‚ De meiden hadden in ieder geval plezier op het mooie strand, ze bouwden een mooi zandkasteel, speelden in het zeewater en hadden zelfs een levende (!) krab gevonden die verdraaid snel was.

Dan was het tijd om het huurhuisje te betrekken. We hadden het via Airbnb geboekt. Het was de eerste keer dat we via deze weg een huisje boekten. Er was plaats voor 6 personen. Het was ruim genoeg, maar niet erg proper (volgens mijn normen, Philippe vond het meer dan ok). De teflon van de Tefalpan plakte aan de pannenkoeken. Ze was dus dringend aan vernieuwing toe. Maar al bij al was het er zeer aangenaam vertoeven. Er stonden zelfs echte rozen! Niet van die plastic dingen, maar levende verse! Zo een welkom hebben we nog nooit gehad.

Die avond zijn we nog naar de pier geweest. Daar is er jaar in jaar uit een gigantische kermis. Het hele gedoe heet “Pleasure Pier”. Meer info vind je hier. Het was niet goedkoop, maar meer dan de moeite waard. Tine is er samen met Philippe in de “Iron Shark” rollercoaster geweest. Mij krijg je daar met geen stokken in! Ze was bang en had eigenlijk geen zin om mee te gaan, maar ze heeft het uiteindelijk toch gedaan. Er zijn genoeg You Tube filmpjes die een impressie geven. Tine wilde geen 2e keer meer meegaan. Philippe zijn gsm was door het onderste boven hangen uit zijn zak gevallen en was geplooid. Hij kon hem niet meer gebruiken. Gelukkig had hij zijn Apple Watch nog om zodat hij toch niet volledig van de buitenwereld was afgesloten. Stel je voor, dat zou pas een ramp zijn!

One thought on “Maandag 10 augustus

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s