De tijd vliegt…

Het schooljaar is sinds vorige week weer gestart. Tine gaat naar “5th grade”, het laatste jaar van het lager onderwijs, en Hanne naar “2nd grade”. Hanne wil al lang niet meer dat we haar “klein” noemen, en nu ik haar zo bekijk, is ze dat eigenlijk ook helemaal niet meer. Ze is zeer zelfstandig en kan het uitleggen zoals een advocaat. Ze wil ook altijd het laatste woord hebben… en dat heeft ze niet van mij! Wink, wink, Philippe 🙂

In de grote vakantie had ik veel werk met het opstarten van de PTA. Alle vrije plaatsen moesten ingevuld geraken, de website diende aangepast te worden, de “bylaws and standing rules” (= de statuten) dienden een update te krijgen, allerhande formulieren dienden aangepast te worden, … Maar alvorens zulks kan gebeuren, moet/wil iedereen zijn zegje gedaan hebben. M.a.w. ik heb dus veel vergaderd (want het moet allemaal volgens het boekje gebeuren), soms tot vervelens toe.

Enkele dagen voor de lessen hervat worden, krijgen de leerkrachten een lunch aangeboden door de PTA. Hiervoor wordt aan de vrijwilligers gevraagd om een handje toe te steken. Gelukkige hebben we een jonge, enthousiaste groep die graag een tikkeltje meer doet dan van hen verwacht wordt. De leerkrachten werden verwend met salade, koude pasta, gefrituurde kip en heerlijke home made dessertjes en koekjes. Op deze manier konden we onmiddellijk kennis maken met de vele nieuwe leerkrachten die de directie heeft aangeworven. (Toen we hier in 2013 arriveerden telde de school een 700-tal leerlingen. Het jaar daarop was het een 800-tal en dit jaar is zijn er net geen 900! Te bedenken dat we van het Eureka schooltje in Wetteren komen waar er amper 100 kinderen zaten. Wat een verschil!).

Maar onze grote test was vorige donderdag, dan was er een algemene PTA vergadering. Ik mag zeggen dat we ze goed doorstaan hebben. Met een klein hartje ging ik erheen, maar met een goed gevoel keerde ik terug naar huis. Missie geslaagd 🙂

In totaal hebben we al een 260-tal leden aangeworven. Hopelijk komen er nog eens zoveel bij! De bijdrage is $8 per jaar, maar daarvan blijft er maar $3.50 bij de PTA, de rest gaat naar Texas and National PTA, de overkoepelende organisatie van de PTA’s. Met behulp van deze bijdrages worden er allerhande activiteiten georganiseerd: schoolreisjes, auteurs die hun kinderboeken voorstellen in de schoolbib, naschoolse activiteiten zoals “Math superstars” om er enkele te noemen. Vorige jaar heeft de PTA ook voor een nieuwe luifel op de speeltuin gezorgd en tevens een 35-tal iPads aan de school geschonken. Het mag dus gezegd worden zonder de werking van de PTA zou het heel wat minder zijn 🙂

Luifel boven het speeltuig

Luifel boven het speeltuig

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s