PTA training in Dallas

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juli mocht ik naar Dallas afzakken om opleiding te volgen. De bedoeling was dat we met z’n vieren gingen gaan: de President, ik als VP, de secretaris en de penningmeester. Uiteindelijk zijn enkel Alaka (de President) en ikzelf vertrokken. Dat hele PTA gebeuren wordt hier zeer serieus genomen. Alles moet volgens het boekje gedaan worden. Het is eigenlijk een beetje te vergelijken met een onderneming runnen. Zo staat in de richtlijnen ook dat iedereen die een Executive Board functie uitoefent, opleiding dient te volgen.

Vrijdagochtend rond 8u pikte ik Alaka met de auto op en vertrokken we. De rit duurde een kleine 3 uur. Uiteraard moesten we eens stoppen voor een bezoek aan Starbucks 🙂

Het hele gebeuren vond plaats in het Hilton Anatole. Het hotel was immens maar prachtig! Er stonden vele Chinese kunstwerken tentoongesteld. De lobby was een oase van rust, met kleine restaurantjes en bars waar je kon genieten van een koffie of een sandwich.

De verschillende opleidingen waren super interssant. Ik heb er veel gehoord en genoteerd. Nu maar hopen dat ik een deel ervan in de praktijk kan omzetten. Iedereen die er aanwezig was, was heel enthousiast. Overal stonden vrijwilligers om je de weg te wijzen, een woordje uitleg te geven of een lunch aan te reiken. Meer info erover vind je hier. Het was heel leerrijk. Ik wou wel nog een beetje blijven 🙂

Na de opleiding konden we dan officieel van start gaan. Ondertussen heb ik al veel gewerkt (o.a. website up to date maken,  emails versturen, mails van potentiële sponsors beantwoorden, …) want het schooljaar zal snel genoeg terug van start gaan. Het eerste event is woensdag 19 augustus: Teacher appreciation lunch. De dag erna is het Open House. Dan mogen de kinderen hun klas bezoeken, kennis maken met de leerkracht alsook hun schoolgerief (potloden, lijm, schaar, stiften, …) in hun bureau leggen. Een week later is het dan voor “echt”.

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s