Independance Day 2015

Het is alweer 1 jaar geleden dat Wendy en haar gezin bij ons te gast waren en we samen naar de “4th of July” stoet geweest zijn. We hebben toch het één en ander bijgeleerd dat we dit jaar konden toepassen zoals in de schaduw zitten! Vorig jaar hadden we ons een bult gezweet! Dit jaar was het gelukkig een beetje bewolkt en stonden/zaten we in de schaduw. Het was dus al iets draaglijker 🙂 Ook onze koelbox en rugzak was gevuld met fris water voor het geval we (lees Hanne) te veel dorst zouden krijgen. Klapstoeltjes hadden we ook aangeschaft zodat we niet tussen de mieren moesten gaan zitten. De meiden hadden wat speelgoed mee om de tijd te doden. De stoet begon rond 10u en was na een klein uurtje al afgelopen.

Toen we zaten te wachten, kwamen er andere toeschouwers vragen of wij de eigenaars waren van het huis achter ons en of het goed was dat ze erbij kwamen zitten. Lap… wij gingen ons zomaar “placeren” en die Amerikanen komen dat zo beleefd vragen!

De stoet is eigenlijk een lange rij reclame voor onder andere de locale handelaren en verenigingen. Ook onderdelen van de gemeente zoals de bibliotheek, dierenwelzijn, de politie en brandweer, het leger, 911, de kerkgemeenschap en uiteraard de burgemeester en zijn partij komen aan bod. In elke stoet waar ter land ook worden tevens de gesneuvelde militairen geëerd. De toeschouwers hebben hiervoor veel respect. Er wordt de hele tijd geapplaudisseerd, tot alle wagens met familieleden van veteranen gepasseerd zijn.

Dit jaar liep er zowaar een man in de stoet die zijn wapen openlijk droeg. Ik heb een (onduidelijke) foto bijgevoegd. Sinds kort is in Texas een wet goedgekeurd die “open carry” toelaat (weliswaar pas vanaf 1 januari 2016). “Open carry” wil zeggen dat je uw wapen niet meer hoeft te verbergen onder een jas of hemd, maar dat het dus voor iedereen zichtbaar is. Ik persoonlijk ben er geen voorstander van, maar ik ben dan ook geen Texaan 🙂

Om met een vrolijke noot te eindigen: de officiële “pace car” van de Indy 500 reed mee in de stoet! Zie foto hierbij.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s