do 18, vrij 19-6

Donderdag 18 juni:

Donderdagmorgen, rond 1.30u, maakte Philippe me wakker. Hij had ongelofelijk veel pijn aan zijn linker ribben. Enkele dagen ervoor had hij me gekriebeld en tijdens mijn verweer had ik met mijn schouder heel hard in zijn zij gestoten. Hij had toen pijn, maar na een tijdje was het over. Nu was de pijn erger dan ervoor en kon hij bijna niet ademen, laat staan bewegen. Met veel moeite kleedde hij zich aan. Ik verwittigde oma ondertussen wat geen makkelijke klus was; ze sliep heel vast. Ik wilde Arco niet wekken, maar hij was gemakkelijker wakker te maken πŸ™‚

Op de spoed waren ze heel vriendelijk en hulpvaardig. De verpleegster nam Philippe mee en ondertussen mocht hij zijn verhaal doen. De dokter kwam erbij en besliste om foto’s te nemen. Er was niets te zien… Het was zeker geen pneumothorax (ingeklapte long), dat gevoel kende hij maar al te goed! Toen hij nog competitiekarting deed, had hij er verschillende keren last van… De dokter vermoedde dat zijn ribben gebroken waren.

Hij had het enorm warm en kreeg iets tegen de pijn toegediend, maar dat hielp niet. Dan maar iets straffers! Het duurde geen 5 minuten of hij was pijnvrij! Volgens de verpleegster was dat spul sterker dan morfine! Net toen we terug naar huis wilden vertrekken, kwamen de bijwerkingen opzetten. Hij werd ineens misselijk en draaierig en kon niet blijven rechtstaan. AlΓ©, terug op dat bed… met een “kotszakje” binnen handbereik.

Om een lang verhaal kort te maken: Philippe voelde zich beroerder toen we naar huis reden dan toen we 3 uur eerder op de spoed aankwamen. Hij weet 1 ding zeker: eerst altijd naar de bijwerkingen vragen alvorens pillen te slikken!

Door heel het gedoe en die pillen was hij enorm slaperig. Ik moest die morgen tegen half 11 een scan van mijn borst laten nemen omdat ze de week ervoor iets opgemerkt hadden. Philippe zou met me meegaan, maar om half 10 lag hij nog steeds te slapen. Oma ging me dan maar vergezellen en Arco zou op de meiden letten. Ik zou diezelfde morgen nog het resultaat kennen. Met een klein hartje vertrok ik en na een dik uur mocht ik weer naar huis. Alles was in orde! Gelukkig! Een pak van mijn hart! Ik moest onmiddellijk aan mijn vriendin denken, aan wat zij allemaal gevoeld moet hebben toen bij haar borstkanker vastgesteld werd…

In de loop van de dag was de pijnstiller bij Philippe uitgewerkt, maar we hadden iets mogen ophalen bij de apotheker. Philippe’s maag lag nog overhoop en hij wilde/kon niet eten, maar ’s avonds een tochtje op een bootje om de vleermuizen te zien, wilde hij toch niet aan zich laten voorbij gaan.

Toen ik de medicijnen bij de apotheker ging ophalen ben ik voor de eerste keer via de “drive thru” gereden. Wat een gemak! Het enige nadeel, vind ik, is dat je de bediende niet goed verstaat omdat die door een microfoon praat en dat kraakt nogal. En als je, zoals in mijn geval, niet goed hoort dan is het al helemaal om zeep πŸ™‚ De bediende gaf een hele uitleg over de bijwerkingen en dat je niet met de auto mocht rijden, maar ik heb er niet veel van verstaan.

Het was de bedoeling dat we ’s avonds de vleermuizen vanop een bootje zouden zien uitvliegen, maar toen we bij het bootje toekwamen, vertelde de juffrouw dat er geen boottocht zou plaats vinden omdat er een onweer boven Austin hing. Philippe haalde er onmiddellijk de radarbeelden bij om te tonen dat er niets zat aan te komen, maar toch mochten we niet instappen. Ze wilden het risico niet nemen. Oma vond het verschrikkelijk jammer. We zijn dan maar uit pure ellende op een terras beland πŸ™‚

Vrijdag 19 juni:

Oma en Oom Peer zouden vandaag naar Waco gaan. Of all places, WACO! Ze hebben er het “Texas Ranger hall of fame and museum” bezocht. Op een terras hebben ze genoten van tropische temperaturen: zelf oma vond het op een gegeven moment toch te warm!

Hanne mocht bij een vriendinnetje gaan spelen en Tine en ik gingen op zoek naar iets voor te knutselen voor vaderdag. Philippe hield zich vandaag noodgedwongen nog een beetje koest…

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s