Zaterdag 6 en zondag 7 juni

Zaterdag 6 juni:

Oma en Oom Peer hadden een goede nachtrust gehad. Oma wordt in België geregeld wakker ’s nachts, ik hoopte van ganser harte dat ze hier goed zou slapen en uitgerust zou raken. Ze was slechts 2 maal wakker geworden, niet slecht dus, maar kan veel beter…

Vandaag zouden we de grootwarenhuizen HEB Plus en Costco aandoen. We hadden toch het één en ander nodig en wilden oma ineens tonen hoe groot alles hier is, zowel de winkels zelf als de enorme keuze die er is! Keerzijde van dit alles: kiezen is so damn hard! Maar alé, onze kar was volgeladen en we konden huiswaarts keren om ons klaar te maken voor Tine’s optreden.

De show zelf begon om half 7, maar Tine moest een half uurtje vroeger paraat staan. Ik ging ter plaatse blijven en zou stoelen vrijhouden voor de rest van “the gang”. Het optreden ging door in het “Round Rock Performing Arts Center”. Dit is een enorme ruimte waar 1500 man kan zitten (mag mee op het lijstje “everything’s bigger in Texas”). Achter het podium is er nog plaats voor kleedkamers met schmincktafels en douches. Elke school of vereniging uit Austin en Round Rock kan dit gebouw reserveren.

Na een mooi twee uur durend optreden kwam Tine voldaan van achter de coulissen vandaan. Ze had zowaar een mooie trofee in de hand!

Dan was het tijd om lekkere, op de barbeque klaargemaakte hamburgers te eten. Philippe maakt ze beter dan gelijk welk restaurant! Ze zijn om duimen en vingers bij af te likken. De meisjes zaten laat in bed, maar aangezien het vakantie is, kon het niet zoveel kwaad (hoewel ik liever heb dat ze op tijd in bed liggen zodat ze ’s anderendaags niet “grumpy” zijn omdat ze te weinig geslapen hebben).

Zondag 7 juni:

Ik was vroeg wakker. Arco en Oma hadden heel goed geslapen: oma was niet 1 maal wakker geweest! Op het programma stond shoppen bij de Premium Outlets. Oma had nieuwe kleren nodig en was al een jaar lang aan het wachten op dit moment. Hoewel ze niet graag boodschappen doet (ook kleren kopen hoort daar volgens haar bij), wou ze toch een kijkje nemen in de mooie, maar vooral voordelige winkels in Round Rock. Na een klein uurtje had ze geen zin meer en kon Arco haar overhalen om een Starbuck’s koffie te drinken. Eenmaal de batterijen weer opgeladen waren, kon de jacht verdergaan. Nog geen 2 uur later zaten we al ergens op een terras: het was genoeg geweest voor vandaag, althans voor Oma en Oom Peer, ik kon nog wel even doorgaan 🙂

Terug thuis nam oma samen met de meisjes een plons in het verkoelende water en daarna konden we onze honger stillen in ons “stamrestaurant” Z’Tejas. Het eten is er super lekker, de bediening is er vriendelijk en het cornbread smaakt er heerlijk! Wat kan een mens nog meer verlangen?

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s