VIA party

Dit weekend was het weer zover: het 9e feestje al! De weersvoorspellingen waren niet zo gunstig (onweer, regen, veel wind…) maar de weergoden hebben zich van hun beste kant laten zien! Geen spatje regen! Wel een flinke bries, maar dat bracht een beetje verkoeling, dat vond niemand erg.

De laatste weken hebben we hier met El Niño af te rekenen: de voorbije 3 á 4 weken heeft het hier niets anders gedaan dan geregend en geonweerd (gelukkig niet allemaal aan 1 stuk door!). Het is enorm “hot and humid”: dew point 24 graden C. Maar Texas heeft de regen meer dan nodig! Lake Travis, dat ons voorziet van water, was tot 2 weken geleden slechts voor 38% gevuld. Hierbij een link om de waterstand te volgen. Tegenwoordig staat het peil op 41% en gaan de “boat ramps” terug open. Er is nog goed nieuws: het peil zou nog meer stijgen: voor de komende week wordt er nog 3 tot 4 inches regen verwacht! Voor de maand mei zitten we tot nu toe al aan 9 inches (bijna 23 cm)! Dit is hier ongezien!

Even terug naar het VIA feestje. Dit vond plaats bij Katelijne en Renaat. Renaat zijn ouders waren op bezoek, ideaal dus om een feestje te geven. Ook Peter’s ouders waren er bij. Hen hadden we vorig jaar al eens ontmoet. Het was leuk hen terug te zien. Zij waren de dag ervoor geland, maar hadden precies niet veel last van jet lag 🙂 Renaat had ribbekes gerookt in de smoker. Ze waren overheerlijk. Ook deze keer bracht iedereen iets mee (drank en/of eten). Wij hadden home made kriekenflapjes mee, Pims koekjes, Texaanse wijn, cocktailmix (voor Long Island Icetea en Margharitta) en een stokbroodje om af te bakken. Er was nog salade van koude patatjes, cole slaw, champignons, “real Belgian” chocoladepudding, …

Hierbij enkele sfeerbeelden…

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s