Beeldhouwkunst

Veronique, een dame uit Gent die hier al 20 jaar woont, is lerares en kunstenares. Zij komt geregeld naar de VIA-feestjes. Het is van daar dat ik haar ken.

Begin mei heeft ze bij haar thuis een tentoonstelling gehouden. Al haar beeldhouwwerk was te bewonderen en te koop. Prachtige stukken creëert ze! Ik vroeg haar hoe ze er aan begon: had ze iets in gedachten? Of ontstond er een beeld terwijl ze aan het kappen was? Ze vertelde dat ze soms iets in haar hoofd heeft, maar meestal niet weet waar ze gaat eindigen. Ze kiest een blok graniet (of marmer of iets dergelijks) en ze begint er gewoon aan. Aan de hand van hoe moeilijk of gemakkelijk de steen zich laat bewerken, ontstaat er dan een concreet beeld. Na het kappen wordt er geveild. Op het einde wordt er met schuurpapier lang en geduldig geschuurd. Het schuurpapier heeft verschillende structuren: grof, minder grof en om af te werken een heel fijne structuur. Aangezien dit een hobby is, is ze ongeveer een jaar bezig aan één enkel beeld. Er kruipt enorm veel tijd in, maar het eindresultaat is best de moeite waard. Oordeel zelf maar 🙂

Een pluspunt: al haar beelden kunnen om hun as gedraaid worden. Naargelang de lichtinval, uw smaak en/of uw humeur kan je het beeld dus in een bepaalde hoek draaien.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s