Boosterthon Fun Run

Het is zover! De “Boosterthon Fun Run” week is gestart! Vorige week maandag om 15u was er een algemene vergadering gepland met de leerkrachten en de leden van Boosterthon.

Ikzelf kon voor de meeting kennis maken met “Mighty Max” en “Amazing Alex”, 2 jonge gasten uit Dallas die de Boosterthon in goede banen moeten leiden. Max had al vernomen dat ik van België afkomstig was. Hij vertelde dat hij als 9-jarige met zijn familie anderhalf jaar in Amsterdam gewoond had. Helaas kende hij geen Nederlands meer. Hij was wel in Antwerpen, Brugge en Gent geweest en was er van onder de indruk. Of dat is toch wat hij mij deed geloven 🙂 Wat hij wel nog goed kende was Tintin!

Dat vind ik één van de mooie aspecten aan Amerika: iedereen is van overal afkomstig en staat open voor andere culturen. That’s what I love here.

Morgen is de effectieve fun run gepland. Om 8 uur starten de kleuters en het 1e leerjaar, dan het 2e en 3e en als laatste zijn de groten aan de beurt. Rond 11u zou het afgelopen moeten zijn. Aangezien ik de voorzitster ben van dit evenement (chair, zoals ze dit hier noemen), moet ik er voor zorgen dat alles vlotjes verloopt… En een oplossing aanbieden voor als er zich een probleem voordoet. Zo dien ik er o.a. voor te zorgen dat de sponsors die onze school steunen een parkeerplaats hebben en een tafeltje, waar ze hun waren kunnen tentoonstellen, ter beschikking is.

Elke vrijdagmorgen is er op school een schaakclub aan de gang en een club waar ze bijkomende wiskundeles krijgen. Dit laatste is niet als bijles bedoeld, maar voor hen die juist een wiskundebrein hebben en een extra uitdaging wel zien zitten. Deze clubs starten om 6.45u. Er zijn nogal wat kinderen bij aangesloten en parking zou een probleem kunnen zijn. Morgenvroeg mag ik dus vóór 6.45u enkele oranje verkeerskegels gaan plaatsen om “parking spots” te reserveren. Dan rijd ik weer naar huis en pik ik de meiden op om vervolgens rond 7.15u terug op school te arriveren om de tafeltjes op hun plaats te zetten.

Ik ben super benieuwd hoe het zal verlopen, te meer omdat er een kleine kink in de kabel zit met één van de ouders. Hij belde anoniem naar de PTA Presiden en schold haar de huid vol! Hij vindt het concept van de Boosterthon niet kunnen en vindt dat hij de PTA daarop moet wijzen. Op zich is daar niets mis mee, maar zeg dan toch op zijn minst wie je bent! Zijn kinderen zouden “emotionele littekens” ondervinden van het al dan niet voldoende geld storten voor school. Hij vindt ook dat zijn kinderen niet uit de les mogen gehaald worden om deel te nemen aan een loopwedstrijd. Het ging zelfs zo ver dat hij een tekst had opgemaakt en overal in de buurt ging uithangen! Hij dreigde met advocaten en een filmploeg! Je kan je voorstellen dat iedereen in de PTA nu een beetje nerveus is 🙂

Ikzelf denk niet dat hij iets zal zeggen of doen (misschien komt hij helemaal niet omdat hij niet achter het concept staat) aangezien hij niet wil dat we zijn identiteit kennen. In ieder geval gaan de turnleraren ook aanwezig zijn. Dat zijn 2 gespierde dertigers die een zeer goede fysieke conditie hebben. De ene meet ongeveer 1,80m en de andere bijna 2 meter dus de PTA voorzitster hoeft niets te vrezen met deze persoonlijke bodyguards 😉

Meer info over de Boosterthon Fun Run vind je hier.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s