Telefoontje van school…

Elke dag is de school hier uit rond 14.40u. Vandaag om 14.25u kreeg ik telefoon van de verpleegster met de melding dat Tine zich niet goed voelde en dat ze weende en niet wou/kon naar huis gaan met de bus. Ze vraagt of ik Tine wil ophalen of of ze ze toch maar met de bus naar huis moet sturen. Ik had Tine nog rond 13u gezien (ze ging naar de turnles) en was op en top monter en content. Maar soit, als het kind zich niet goed voelt, doe je wat je moet doen.

Ik arriveerde op school tegen 14.35u. Tine zit in het kantoor van de verpleegster wat somber voor zich uit te staren en was blij me te ziet. Ik vroeg haar wat er scheelde, maar er kwam niet meer uit dan dat ze het gevoel had dat ze moest “overgeven en ook weer niet”. De verpleegster legde uit dat ze voor haar lunch ook al langs geweest was. Tine heeft lunch rond 12.10u. Ze waren toen overeengekomen om het toch nog te proberen en als het echt niet ging dat ik zou gebeld worden.

De verpleegster kwam heel dicht bij me staan en vertelde dat ze hoopte dat Tine snel weer beter was, dat ik zulke mooie dochters heb en dat Tine met de kleren die ze droeg, eruit zag als een echte jonge dame. Tine had gewoon een witte driekwart legging aan met een hemdtuniekje en haar sportschoenen.

Het was niet zo zeer wat ze zei, maar eerder de manier waarop ze het zei: voorover gebogen en op fluisterende toon… Ik kon niet opmerken of ze het positief bedoelde of niet. Ik weet sowieso niet hoe die vrouw ineen zit, ik krijg er kop noch staart aan. Haar dochter zit bij Hanne in de klas en ze heeft al 2 x gezegd dat Hanne mag komen spelen, maar nodigt haar niet uit… Wil ze gewoon beleefd zijn of meent ze het echt? Wie zal het zeggen?

Hieronder een foto van wat Tine droeg… met een witte gilet i.p.v. die roze. Toch niet zo speciaal als je het mij vraagt.

Verpleegster

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s