Valentijnsparty

Vrijdagmorgen was er in Tine’s klas een “gingerbread house geometry” oefening. Dit was een oefening waarbij de leerlingen eerst een maquette moesten knutselen en dan bouwmaterialen (uit snoep) konden aankopen om het te reconstrueren. Ze hadden van de juf speelgeld gekregen en moesten goed nadenken, uitrekenen en berekenen hoeveel ze van welke snoepjes nodig hadden om binnen het budget te blijven. De kinderen hadden het zeer goed gedaan. De bouwresultaten waren heel mooi gelukt en kwamen perfect overeen met de desbetreffende maquettes.

’s Middags was er dan het Valentijnsfeestje. Zowel bij Tine als bij Hanne waren er spelletjes voorzien en mochten de kinderen hun bericht in de dozen van de medeleerlingen droppen. Ik vind dit maar een overdreven bedoening, maar de kinderen vinden het leuk. Vooral als ze thuis hun dozen uitlegen en kijken wie wat gegeven/geschreven heeft. Tine had haar eigen doos mooi versierd en ook die van Hanne was prachtig gedecoreerd door haar. Ze had bladwijzers gemaakt met “verfkaarten” uit de doe-het-zelf winkel. Een simpel idee, maar een mooi resultaat (foto is gegoogled…).

Rond half 7 was er een “girls night” bij Katelijne. Ze had enkele VIA-dames uitgenodigd. De helft daarvan hun mannen waren voor het werk in het buitenland. Ik ging het niet te laat maken… Om kwart na 1 was ik thuis :-). Het was een leuke dag en avond…

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s