Zomer?

Dit weekend was het een lang weekend. Vandaag was er geen school omdat het MLK-dag was. MLK staat voor Martin Luther King. Vorig jaar had ik al een hele uitleg gegeven heb over deze dag. Dit jaag ga ik het niet nog eens doen, maar voor diegenen die er meer over willen weten: je kan hier klikken.

Het is hier 2 weken aan één stuk door koud, nat en ellendig weertje geweest. Ik waande me echt in België. Maar sinds dit weekend is daar eindelijk verandering in gekomen. Gisteren en vandaag was het 25 graden en de zon liet zich van haar mooiste kant zien! Gewoonweg ZALIG! Ik ben al 2 dagen in de tuin aan het werken en ook Philippe heeft gisteren buiten klusjes opgeknapt. Zo mag het van mij elke dag zijn. Heerlijk…

Deze middag waren de meisjes op de oprit aan het krijten en met hun barbies aan het spelen terwijl ik in de “back yard” aan het rommelen was. Ik hoorde een mama en een meisje praten met Tine en Hanne. Na zeker 5 minuten stond die mevrouw er nog. Ik besloot een kijkje te gaan nemen. Het bleek om een heel vriendelijke mevrouw te gaan die enkele huizen verderop woont. Ze heeft een tweeling van 2,5 jaar (meisjes) en een dochtertje van 5. Een hele uitleg dat haar dochter wel graag een vriendinnetje van haar eigen leeftijd zou willen hebben en dat Hanne precies in het plaatje past, bla bla bla…je kent dat wel. Onmiddellijk worden telefoonnummers gewisseld en worden we uitgenodigd om naar de “Y” (YMCA) te gaan. Uiteraard hoort ze mijn accent en vraagt van waar ik afkomstig ben. Als ik “België” zeg, wordt haar glimlach nog groter en beginnen haar ogen te blinken. Haar echtgenoot is Nederlander! Stel je voor! Ik werd binnen de 30 minuten aan hem voorgesteld. Een aangename man die hier al 16 jaar woont en zonder accent praat! En dat voor een Hollander. Er is dus nog hoop voor mij 🙂

We zijn aan het bekijken om de betonplaat rondom het zwembad een afwerkingslaag te geven en ook het terras zouden we willen verfraaien en eventueel ook een zonnescherm laten aanbrengen. Daar komt natuurlijk wat opzoekwerk aan te pas. Er zijn al 2 vertegenwoordigers van verschillende firma’s langs geweest. De eerste vertegenwoordiger viel dik tegen: helemaal niet vriendelijk, absoluut geen uitleg geven, niet meedenken met ons, veel te duur, … De laatste die we vandaag gezien hebben, was een echte Amerikaan: goedgezind, vriendelijk (ook tegen Mittens, de poes), luisterde naar onze wensen, kwam met voorstellen en alternatieven over de brug en vooral de opgegeven prijs was binnen ons budget! Hij vertelde zelfs dat zijn vrouw een deal gevonden had om voor 350 $, heen en terug, naar Europa te vliegen (waarschijnlijk een trip van 36 uur 🙂 maar soit, ze zaten dan toch voor weinig geld in Europa!).

Over Europa gesproken…

Mijn ticket is geboekt. Einde maart ga ik alleen, zonder Philippe en de meisjes, voor een weekje naar België. Ik mag bij mijn jongste zus Ilona en haar gezin overnachten (en hen hopelijk niet te veel op de zenuwen werken zodat ik er in de toekomst nog mag logeren 🙂 ). Ik weet al wat ik de 1e avond wil eten: frietjes met stoverijsaus en mayonnaise van de frituur! Een bezoek aan de lokale bakker met zijn lekkere patisserie mag uiteraard ook niet ontbreken! Een afspraak bij de verpleegster (voor Granny) staat eveneens al ingepland. Dus aan al mijn vriendjes die me willen zien: laat snel iets weten zodat ik een plaatsje vrij houd in mijn agenda!

Tine heeft deze week haar “Science Fair” project. Het gaat over “liquid soaps”. Donderdagavond (van 6 tot 7.30u) mag ze haar uitleg geven aan de jury. Denken jullie eens aan haar? Alvast bedankt xxx

Science Fair Tine

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s