Kerstvakantie 2014-2015

Na 2 weken en 2 extra dagen is de kerstvakantie voorbij en zijn de meiden deze morgen terug naar school vertrokken. Tine was content, Hanne was iets minder enthousiast 🙂

Op het einde van het jaar hadden Tine’s en Hanne’s juffen een kleinigheidje meegegeven voor de mama’s die op school helpen. Van Tine’s juf heb ik een kadobon van Starbucks gekregen en van Hanne’s juf een leuk kaartje met een chocolaatje aan. Het doet deugd te weten dat je inspanningen geapprecieerd worden. Vrijwilligerswerk wordt hier zo gewaardeerd, hoe veel of weinig je ook doet, ze zijn altijd content!

Tine had de week voor de vakantie last van buikloop. Ook Hanne is met een “beestje” naar huis gekomen en heeft ons allemaal besmet: niezen, hoesten, snotteren, … we hebben er allemaal van gehad. De eerste week van de vakantie heb ik meer geslapen dan iets anders en was de pillendoos mijn beste vriend 😦  Gelukkig was de 2e week veel beter en hebben we het één en ander kunnen bezoeken en ook een “gingerbread house” kunnen maken.

Gisteren deed ik samen met de meisjes nog snel boodschappen. Hier, net zoals in Nederland, is in de supermarkt enkel wijn en bier verkrijgbaar, geen sterkedrank. Daarvoor moet je naar de slijterij. Het is tevens verboden om op zondagmorgen (tot 12u) alcohol te verkopen. Je kan je inbeelden hoe het er aan toe gaat om 12.01u…

In de “liquor store” wou ik gin, vodka, rum, triple sec en tequila kopen. We komen binnen met onze herbruikbare boodschappentas (die Tine in haar handen houdt) en onmiddellijk komt er een dame naar ons toegestapt met de vraag of ze kan helpen (vriendelijk en hulpvaardig zijn ze wel). Ik had ondertussen al gin gevonden en in onze zak gestopt maar somde toch mijn lijstje op. Ze neemt de rest uit de rekken en merkt ineens op dat Tine nog geen 21 is. Voor de hele winkel roept ze heel kordaat en luid “She can’t touch that!”. Ik schrik me een bult en grits de zak uit Tine’s handen. Ik zag ons al achter de tralies zitten! Miljaar, wat was dat, jong? Ze zag waarschijnlijk aan mijn gezicht dat ik vreselijk geschrokken was want ze verontschuldigde zich direct op vriendelijke toon en zei dat ze niet “rude” wilde zijn. Een minderjarige (-21) mag niet in het bezit van alcohol zijn. Als hij/zij een eerste keer betrapt wordt, bedraagt de boete een 100 dollar. Afhankelijk van het aantal keren dat hij/zij betrapt wordt, gaat het bedrag van de boete stijgen… Dit is de redenering achter haar uithaal.

Toen we afrekenden stak ze de flessen in bruine papieren zakken (!) en niet in mijn herbruikbare tas. De kinderen kregen nog een loly die ze zelf mochten uitkiezen achter de toonbank (in mijn ogen mogen daar geen klanten komen…)! Toen ik in mijn jonge jaren in de Amadeus werkte, mocht er NIEMAND achter de toog komen van mij! NIEMAND! Ik kreeg het al op mijn heupen als de kelners hun glazen kwamen vullen… niet alleen omdat het er zo smal was, maar vooral omdat ze de flessen, flessenopener, e. d. niet terug op hun plaats legden!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s