VIA Christmas party!

Zaterdag was het weer zo ver. Rond 16u werden de VIA-ers bij Ann en Peter thuis verwacht voor een heus kerstfeest. Ann had een duidelijk idee voor haar feestje: een Amerikaanse potluck met Vlaamse gerechten. Enkele van de gerechten waren: witloof met hesp of zalm in kaassaus, bloemkool met gehakt en puree, stoverij, vol au vent met vidées, spek met spruitjesschotel, … Ik heb niet van elk gerecht kunnen proeven, maar deze die ik wel gegeten heb, waren overheerlijk. De stoverij viel uiteen toen je er met je vork in prikte, het witloof met hesp smaakte als vanouds, de bloemkoolschotel proefde als vertrouwd. Het was allemaal superlekker! Iedereen die een schotel meebracht had zijn uiterste best gedaan, dat kon je zien, maar vooral proeven!

Natuurlijk mochten ook de desserts niet ontbreken. Op het menu stonden home made chocomousse, blueberry cobbler (blauwe bessen crumble in het Vlaams), vanille ijs met kaneel, een cake in de vorm van een “gingerbread” mannetje, cranberry oatmeal cookies, … Het was allemaal zelf gebakken en dat smaakte enorm. Ik zat zo vol of een ei!

Het was een gezellig feestje. We hebben enkele mensen teruggezien die we op het eerste feestje ontmoet hadden. Dat was leuk… En ook deze keer hebben we nieuwe mensen ontmoet. Dat was ook leuk 🙂

Om af te sluiten met een klassieker: de afwezigen hadden alweer ongelijk!

PS: de foto’s zijn van Katelijne VC, waarvoor dank.

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s