Zaterdag 6 december

Deze nacht is de Sint op bezoek geweest. Er waren mandarijntjes, nic nacjes, chocoladefiguurtjes en natuurlijk heel veel speelgoed. De nic nacjes en chocoladefiguurtjes hadden oma en Oom Peer opgestuurd. Maar ook Granny had een zak nic nacjes mee voor ons. Ikea verkoopt ook letterkoekjes, maar die hebben we nog niet geprobeerd. Philippe lust ze enkel van het merk Lu, maar de meisjes zijn minder kieskeurig. Ze eten die van oma en Granny met veel smaak op.

Op school kennen de leerlingen het verhaal van de Sint nu ook. Mrs. West, de “art teacher” met Hollandse roots, heeft erover verteld. Ik apprecieer het dat ze andere culturen betrekken in hun lessen… Het is mooi om te zien dat ze er voor open staan.

Vandaag vertrekt mama terug naar Belgenland. De kinderen mochten nog naar een verjaardagsfeestje gaan alvorens we in de luchthaven moesten zijn. We hadden dit gedaan om het afscheid wat draaglijker te maken.

Het feestje was bij Alyssa thuis. De mama had gevraagd om geen kadootjes voor Alyssa te kopen, maar om iets (speelgoed in ongeopende verpakking) mee te brengen zodat ze het konden afgeven aan “Blue Santa”. “Blue Santa” is een non profit organisatie gerund door de Austin Police welke elk jaar tijdens de feestdagen een volledige maaltijd en geschenkjes aflevert bij gezinnen die in financiële moeilijkheden verkeren. Meer info over deze organisatie vind je hier. Ik vond dit een schitterend idee en zou dit ook wel willen doen. Misschien volgend jaar…

Dan was het helaas tijd om mama weg te brengen. Op de luchthaven kwamen de nodige tranen zowel bij mama als bij mijzelf en uiteraard ook bij Tine. We hebben allemaal kleine hartjes als het op afscheid aankomt… Het is zo leeg in huis zonder Granny. Nu zal ik haar niet meer lezend in het herfstzonnetje op het terras aantreffen of met een tasje koffie aan de keukentafel 😦 Hoe gaat het ook alweer: mooie liedjes duren niet lang …

Ik had nog snel het boek “Waarvan wij droomden” van Julie Otsuka gelezen dat mama meehad. Het ging over Amerika (begin 2oe eeuw) dat overspoeld werd door Japanse “picturebrides”. Veel schrijnende toestanden en hard werken om nog maar te zwijgen over de aanval op Pearl Harbor… Hier is een link voor de geïnteresseerden onder jullie.

In ieder geval wilden we nog veel doen, ze zal dus nog een keertje moeten komen!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s