Vrijdag 5 december

Enkele weken geleden was ik met Tine en Hanne naar de huisarts geweest op algemene controle. De dokter hoorde iets in Tine’s hart. Ze meldde me heel zorgzaam dat ze een ruis hoorde welke er niet mocht zijn. Ze wilde weten of ik me daarvan bewust was. Ik stelde haar direct gerust dat dit reeds sinds haar geboorte is en dat we ons geen zorgen hoeven te maken gezien het maar een klein gaatje is op een ongevaarlijke plaats. In België gingen we eerst elk jaar, daarna elke 2 jaar op controle. Natuurlijk wou ze daar de nodige bewijzen van en refereerde ze me een hartspecialist voor kinderen aan.

Vandaag had Tine haar afspraak bij die specialist. De afdeling van het Dell ziekenhuis, de Children’s Cardiology, was in downtown Austin, een klein half uurtje rijden van bij ons. Om half 10 hadden we de afspraak, rond 9.10u waren we reeds ter plaatse. We mochten eerst een hele resem papieren invullen. Stipt om half 10 was alles ingevuld. Tine moest normaal gezien naar school dus ik wou zeker niet te veel tijd verliezen, zeker omdat ze vandaag een test van wiskunde had. 25 minuten later waren we nog steeds aan het wachten. Ik was al helemaal opgefokt en vroeg of het nog lang ging duren want dat onze afspraak om half 10 was. Een 5-tal minuten later mochten we binnen. 

Ongeveer dezelfde testen als in het UZ Gent werden afgenomen. Tine weet ondertussen heel goed wat er gaat komen, dat het geen pijn doet en dat het een routine onderzoek is. Rond 11.15u konden we beschikken. Tegen de middag was ze op school en de test was nog steeds bezig. De juf vertelde dat ze haar test maandag mocht doen samen met de andere kinderen die er vandaag niet waren.

Toen ik thuis kwam, was Granny haar valies gemaakt. Alles zat er in! Haar nieuwe schoenen, haar handtas, al de kleren,… content dat ze was. Ze kon het nog steeds niet geloven hoe goedkoop ze alles had kunnen kopen.

Vandaag was onze laatste avond samen. We hebben een lekker aperitiefje gedronken, pizza gegeten, ook Granny en nog eens een movie night gehouden. Granny had de film ET nog nooit gezien. Bij ons was het eeuwen geleden…

De meiden hadden hun schoen gezet want de Sint zou deze nacht langs komen.

Morgen gaat Granny terug naar huis, dan is de vakantie voorbij 😦

Veel te snel, als je het mij vraagt…

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s