Donderdag 4 december

Ik had mama beloofd om het Blanton Museum te bezoeken. Kunst is een enorme passie van haar, ze was dan ook in haar nopjes toen we in het museum aankwamen. Het is gelegen op het grondgebied van de Universiteit van Texas en toegankelijk voor gelijk wie. Er was een tentoonstelling van James Drake, Brain Trash genaamd. Maar ook iets van moderne kunst en (Europese) schilderkunst.

Wat James Drake betreft: hij schildert/tekent op een groot vel papier en maakte zo een volledig beeld van iets, zoals bijvoorbeeld de hersenen. Of gewoon van afzonderlijke beelden die hij dan naast elkaar kleefde op de muur. Sommige tekening waren in het zwart, andere in het rood en nog andere in het rood/zwart.

Er was ook een verzameling van Griekse vazen en beelden, maar het allermooiste vond ik een paviljoen in het deel van de moderne kunst. Het was samengesteld uit 600.000 pennies (= 1 cent), 800 hosties en 2000 botten/beenderen van vee.

Het meest lugubere vond ik een hele rij schoenen die in nissen in de muur verstopt waren en afgedekt/dichtgenaaid waren met huid. Dit deel ging over vermiste personen.

Mama was enorm verbaasd dat er een Rubens tussen de schilderijen hing. Ze was blij dat “die Amerikanen” toch iets kennen van de “European Old Masters”. Ook Brueghel was te zien.

We hebben een dikke 2,5 uur rondgekeken en genoten van al dat moois. Daarna een snelle lunch in het Museum Café (waar het krioelde van het volk), nog een wandeling tussen de mooie bomen (die drupten van de regen en een herfstkleurtje hadden) en dan naar huis.

Op weg naar het museum hadden we 2 x in de file gestaan omdat er ongelukken gebeurd waren (waarschijnlijk doordat het een regenachtige dag was). De terugweg verliep vlotjes. Iets voor 3u waren we thuis, net op tijd om nog een tasje koffie en thee te drinken alvorens de meiden van school kwamen.

Het was een mooie tentoonstelling, ik ben blij dat ik geweest ben en dat ik mama haar oogjes zag blinken.

Hierbij enkele foto’s. Ik zou ze allemaal willen posten, maar ik vrees dat de boel dan plat zal liggen 🙂

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s