Dinsdag 2 en woensdag 3 december

Met Sinterklaas voor de deur, hadden de meiden al hun verlanglijstje gemaakt. Restte mij enkel nog om de spullen te zoeken en op te halen. Chocolade hadden Oma en Oom Peer enkele weken geleden opgestuurd, dus daar hoefde ik me al geen kopzorgen meer over te maken.

Op school sprak de secretaresse me aan over de Sint. Ze had op een lokale zender gehoord dat er veel te doen was rond Zwarte Piet en wilde een beetje uitleg. Even terzijde, ze is blank. Ze kon het wel begrijpen dat de zwarte gemeenschap dit hele gedoe niet zo leuk vinden… Voor mij is het een traditie die ik in ere probeer te houden zolang het nog kan. Ik vind het absoluut niet racistisch….

Granny wilde nog enkele postkaarten versturen. Ik had niet genoeg postzegels dus een ritje naar het postkantoor stond ook op onze agenda. Daar aangekomen stond een enorme lange rij wachtenden. Een dame werd bediend aan loket 2. Ze wilde een pakje naar London (UK) opsturen. In totaal was die dame een kleine 20 minuten bezig alvorens ze kon/mocht betalen en vertrekken. Vraag me niet wat er scheelde, maar ze kreeg het er zelf warm van want ze deed ineens haar jas uit.

Op weg naar huis kreeg ik opeens een smsje van Philippe dat zijn tand afgebroken was en hij naar de tandarts ging. Er moet een kroon op. Lap, weeral kosten! Gelukkig worden kronen gedekt door de verzekering en hoeven we slechts een 300-tal dollar te betalen. In België is het toch wel iets duurder…

’s Avonds was het “literacy night” op school voor de kleuters en het 1e leerjaar. Granny wilde meegaan omdat ze niet wist wat het concept inhield. Het thema was “Gingerbread Man”. Er komen altijd football players (in outfit!) voorlezen. Deze keer lazen ze niet voor, maar stelden ze allerlei vragen aan de kinderen over het verhaal van Gingerbread Man. Het verhaal werd voorgelezen via een e-book programma. Daarna mochten de kinderen taakjes uitvoeren zoals noteren wat ze het leukste vonden, een gingerbread mannetje versieren, … En natuurlijk mag iedereen in pijama komen! Een schoon zicht, haha! Neen, mama en ik zijn niet pijama gegaan 🙂 Als afsluiter kregen we nog een “ginger cookie”.

Woensdag 3 december:

’s Morgens stond de bib op onze “to do lijst”. Deze keer had ik mama de opdracht gegeven eerst al de boeken te bekijken alvorens ze mocht klasseren. Pas toen ik ze constant uit haar handen nam, bekeek ze de inhoud van de rekken. Nu heeft ze door hoe het systeem hier werkt 🙂

Het was ook “early release”, m.a.w. de meiden waren thuis rond 13u.

Na het avondeten zijn we nog naar de mooi versierde huizen in de buurt gaan kijken. De kerstversiering wordt hier opgezet de dag/het weekend na Thanksgiving. Er was een huis waarbij je de radio op een speciale frequentie kon zetten en naar de muziek kon luisteren en kon zien dat de lichtjes op de maat van de muziek gingen. Granny had nog nooit gezien dat je kerstlichtjes op muziek kon laten “dansen”. Ze is alweer een ervaring rijker 🙂

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s