Zaterdag 29 en zondag 30 november

Vrijdag 28 november wilden we “The Pioneer Town” bezichtigen. Dit is een typisch dorp uit de jaren 18oo. Na een ritje van een 30-tal minuten arriveerden we er. Helaas waren de deuren gesloten omdat het “Black Friday” was. Vandaag, zaterdag, probeerden we het opnieuw. Deze keer hadden we meer geluk. Het was een mooie dag maar redelijk veel wind. We hebben veel gewandeld en veel geschiedenis opgesnoven. Er stonden prachtige “longhorns” in de weide. Dit zijn de lokale koeien met lange/grote horens. Het gedeelte over de indianen sprak mij het meeste aan. Hoe ze eerst deels uitgeroeid werden door ziektes die de blanken meebrachten en hoe daarna hun land afgenomen werd en ze in reservaten werden gedumpt. Ook de rijtuigen/koetsen was leerrijk en leuk om te zien hoe en waarvoor deze zoal gebruikt werden.

Zondag was een rustdag. Philippe racet elke zondag en dan blijven we thuis. Gelukkig was het mooi weer en hebben we kunnen zwemmen. Granny had haar zwempak niet mee, ze wilde geen nieuw kopen dus was pootje baden de enige optie. Met een heerlijk koel drankje in haar hand genoot ze van de zon en de spelende meiden.

Ondertussen voelen de kittens zich hier al goed thuis. Enkel Babiche is nog steeds boos en wil niet van hen weten. Ze blaast en grolt ernaar en wil niet in hun buurt komen. Gelukkig gaan ze niet naar boven (althans voorlopig niet) en kan ze dit nog als haar eigen terrein beschouwen. Helaas spookt ze dingen uit die ze ervoor nooit deed. Zo springt ze op het aanrecht in de keuken, wil ze niet meer van haar eigen water drinken en blaast ze naar ons. Hopelijk gaat dit snel over zo niet moeten de kittens de deur uit 😦

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s