Maandag 1 december

Vandaag wou ik mama de schoolbib in al zijn glorie laten zien. Tijdens de “book fair” had ze er al een kijkje genomen, maar toen kon ze de boeken niet zien omdat alles afgedekt en beschermd was voor tijdens de boekenbeurs. Deze morgen zou de bib in zijn gewone doen zijn en kon ze de praktische kant er van zien. Ze zou dan vergelijken met de bibliotheken in België. Terwijl ik de boeken aan het wegzetten was, kon ze het niet laten om me mee te helpen. Resultaat… ze heeft niets van al de boeken gezien! Ze kon het niet helpen, zei ze, het was sterker dan haarzelf.

Daarna zijn we naar de bib in Round Rock gereden. Deze is groter en heeft bijgevolg meer boeken dan de lokale bib in Austin waar wij naartoe gaan. Ze was onder de indruk van het aantal beschikbare computers. Ik ben ze vergeten tellen, maar schat dat het er een 30-tal zullen geweest zijn. Ze wilde graag weten of Hugo Claus vertaald was, maar we hebben niets van zijn werken terug gevonden.

Na onze “bib-uitjes”, reden we door naar de Outlet Shops. De grootste solden van het jaar vinden plaats op “Black Friday”. Die solden lopen door tot de zondag. Op maandag heb je dan “Cyber Monday”. Deze laatste is eigenlijk bedoelt voor online koopjes, maar sommige ketens geven ook korting in de winkel. Er waren dus serieuze koopjes te doen. En het mag gezegd zijn, mama heeft veel leuke kleren om in haar valies te proppen, want proppen zal het worden! Ik heb haar al kunnen overtuigen om haar oude badjas hier te laten. Tine zal er wel iets van knutselen.

De prijzen waren echt maf! Zo was er een winkel waar je als je 1 topje kocht, er gratis 2 bij kreeg. Ook bij Ann Taylor kon het niet op: $40 voor een cashmere trui terwijl de oorspronkelijke prijs $170 is! Omgerekend naar euro is dat ongeveer 32 euro. Tja,… dat kan je dan niet laten liggen, he? En zeker niet als het koud is gelijk vandaag!

Zulke zotte solden heb ik in België nooit gezien.

Shop til you drop

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s