Donderdag 27 en Vrijdag 28 november

Donderdag 27 november: Thanksgiving!

Vandaag is het Thanksgiving. Dit is een officiële feestdag in Amerika en bijgevolg zijn alle winkels gesloten. Enkel de Starbucks is open.

Katelijne en Renaat hadden ons uitgenodigd voor een traditioneel “Thanksgiving dinner”. Anne en Ricky zouden ook aanwezig zijn. As usual brengt iedereen iets mee. Mama wilde pompoensoep maken, ik wou voor het dessert zorgen. Mama kent het “potluck” concept niet zo goed en wilde persé genoeg soep voor iedereen meebrengen. We gingen dus aan de slag, zij de soep en ik de cranberry-oatmeal koekjes en appel-cranberry crumble. Gelukkig was er genoeg soep en was mama content. Maar voor de rest: als het op is, is het op.

Anne en Ricky hadden voor de “side dishes” gezorgd: sweet potatoes met marshmallows, boontjes met amandeltjes, en gratin dauphinois. Het voorgerecht en de kalkoen werden door K & the Boys, zoals ze zichzelf noemen, voorzien.

Het was een leuke avond. Philippe ging in serieuze discussie met Renaat (ik maak me dan altijd uit de voeten omdat Philippe van geen stoppen weet) en mama en Katelijne bespraken de boeken die ze beiden gelezen hadden. Ook de kinderen hadden veel plezier.

Iets voor middernacht waren we thuis en konden de meiden eindelijk slapen. Ze waren doodmoe, maar hadden een leuke avond gehad.

In het nieuws ging het nog over de “Black Friday” verkoop. Dit is de grootste soldendag van het jaar. Je kan kortingen tot 70% bekomen! De Outlet Shops in Round Rock waren open van 19u tot de dag erop 23u. Non-stop! Allemaal omdat die Amerikanen zo zot als een achterdeur zijn en persé geld willen uitgeven!

Vrijdag 28 november: Black Friday!

Vandaag zijn er overal uitzonderlijke kortingen te verkrijgen. Elke mogelijke Amerikaan is dan de baan op om koopjes te doen. Vorig jaar wou ik daar niet gaan tussenstaan omdat alles door elkaar ligt en je niets terug vindt. Dit jaar wilde ik het wel eens proberen samen met mama.  Ons plan was eigenlijk om naar de “Pionneer Farm” te rijden, maar deze was gesloten.

Op mama’s rekening stond dat ze meer gespaard had dan dat ze uitgegeven had! Ze was in haar nopjes! Ze heeft een paar mooie topjes en truitjes gekocht die ze op haar jeansbroek kan dragen. Ze was zo blij! En als zij blij is, ben ik dat ook 🙂 Volgende week gaan we naar de Outlet Stores in Round Rock. Daar zal ze pas blij van worden! Ikzelf had een mooie zwarte trui gezien en een mooi paar botjes, maar mijn maat zat er helaas niet meer tussen 😦

Toen we bij Kohl’s aankwamen zagen we een klapstoel tussen de struiken staan. Waarschijnlijk van één of anderen die de koopjes niet wou missen!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s