Dinsdag 25 november

Een bezoek aan de bib in Austin kon en mocht niet uitblijven. Voor mama was het ideaal: terwijl ik mij inschreef, kon zij haar hart ophalen en allerlei vragen stellen aan de supervriendelijke beambte. Het was er nog niet van gekomen om mij in de bib van Spicewood Springs in te schrijven omdat we vorige zomer de bib van Round Rock gratis mochten gebruiken. Dit was enkel en alleen voor scholen die in het district vallen. Elsa England Elementary School valt daar onder. In Round Rock is er een ruimere keuze en ik vermoed dat ze meer zomerprogramma’s hebben voor de jeugd, maar ben niet zeker. De afdeling in Spicewood Springs kan wel boeken laten overbrengen van de hoofdbib, dus dat is wel een pluspunt.

Na de bib hebben we het dierenasiel in Austin een bezoek gebracht. Philippe en ik hadden de kinderen beloofd om nog een tweede poes in huis te halen van zodra we “gesettled” waren. We hadden gekeken voor een Maine Coon, maar die poezen kosten 1000 dollar per stuk en de dichtste plaats om er aan te geraken is Dallas. Niet echt bij de deur dus… En ik vind het veel geld voor een poes, zeker als je weet dat er zoveel in het asiel gedropt worden… Soit, ons oog viel op een nest van 3 superschattige poesjes. Onze voorkeur gaat naar een kattin. Er zat er eentje tussen; een grijze langharige. In het asiel wisten ze ons te vertellen dat de beestjes nog maar 6 weken oud waren en dus nog niet voor adoptie vrijgegeven konden worden. Er moest ook eerst een “foster family” gevonden worden om de poesjes in huis te nemen. Pas als aan deze voorwaarden voldaan was, konden de poezen  ter adoptie vrijgegeven worden.

Ik vertelde de lieve dame dat we van Europe waren en onze poes overgebracht hadden. Ze lachte enkel maar en vertelde ons dat we ons als “foster family” konden opgeven. Voor heel de nest katjes wel te verstaan. De kinderen hun oogjes blonken nogal toen ze dit hoorden. Als je dan beslist om één poesje (of allemaal) te adopteren, heb je als “foster family” de eerste keuze. We vonden dit alle 3 een aangenaam idee, maar  moesten dit eerst met Philippe bespreken.

Op de terugweg naar huis waren de meiden al aan het fantaseren over hoe het er aan toe zou gaan met 4 poezen, waarvan 3 kittens, in huis. Philippe vond het een schitterend idee! Dat we daar zelf nog niet opgekomen waren!? De inlichtingenfiche is ondertussen volledig ingevuld. Daarin werd gevraagd of er nog andere dieren in huis waren, hoeveel tijd de dieren alleen doorbrengen, of we een tuin hebben, of die omheind is, of het onze eigen woning is of of we die huren, of we de klauwen gingen uittrekken, of de poezen buiten mochten of enkel binnen moesten blijven… Ze vragen de pieren uit uw neus! Ze willen gewoon zeker zijn dat die diertjes een goede thuis krijgen, ik weet het wel. Bij ons zou dat in ieder geval zo zijn. Nu is het enkel afwachten op een reactie van het asiel. In de vraag om inlichtingen werd er ook gevraagd welke dieren je in huis wou hebben. We hebben geopteerd voor kittens (hoe kan je dat weigeren?), volwassen en oudere poezen en poezen die herstellende zijn van een ziekte of operatie. Je kon ook nog kiezen voor poezen met één of andere gedragsstoornis, maar dat wil ik Babiche niet aandoen 🙂

Na de middag hebben we een lange wandeling gemaakt in een naburige wijk. Dit stond al langer op mijn to do lijstje, maar was er nog niet van gekomen. Het wandelpad liep langs een uitgedroogde rivierbedding.  De naam van het wandelpad is “Morgan Hill Trail”. Hierbij enkele prachtige foto’s!

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s