Halloween and stuff

Tine’s verjaardag was op 26 oktober, maar aangezien we ’s middags de 6e VIA party hadden, werd haar feestje een week uitgesteld. Tine vond het niet erg, ze was precies blij om de jongens van Katelijne en Renaat en de kindjes van Ann en Peter nog eens te zien πŸ™‚

Alvorens haar feestje op de agenda stond, was er natuurlijk nog eerst Halloween! Dit is hier “big business”. We zijn naar een “pumpkin patch” gereden om onze pompoenen op te halen. Deze werden uitgehold en het vruchtvlees werd gebruikt om soep en “pumpkin pie” te maken. Dit laatste had ik nog nooit klaargemaakt. Ik vond het wel lekker, de rest niet zo.

Iedereen, jong en oud, verkleedt zich. Aangezien er hier veel Mexicanen wonen en “El Dia de los Muertes” bij hen gevierd wordt op 31 oktober en 1 en 2 november, wordt dit thema evenzeer aangegrepen als excuus om je te verkleden. El Dia de los Muertes is een dag om de doden te eren, zoals wij onze “Allerheiligen” hebben. Ik heb verschillende mensen zien lopen die in dit thema verkleed waren, allemaal om ter mooist geschminckt!

Tine was als Cleopatra verkleed en Hanne als een “pretty potion witch”. Hanne had haar kostuum al een paar keer ervoor aangehad, ze vond het zodanig mooi, dat ze niet kon wachten om het aan te trekken en dus ook niet in de kast kon laten hangen. We zijn met een vriendinnetje van Hanne, Madelyn, mee op ronde geweest. Vorig jaar waren Tine en Hanne met Hailey, een klasgenootje van Tine, meegevraagd. Dit jaar hebben we ons zelf uitgenodigd. Die mensen belden aan de deur en wij zijn gewoon met hen meegegaan. Uiteraard zijn we met veel te veel snoep naar huis gekomen. Gelukkig was er meer dan de helft niet te eten (die Amerikaanse chocolade is echt niet te pruimen!). We hebben uit onze grote hoop het snoepgoed gekozen dat we wel graag aten zoals M&M’s, Snickers en Haribo-snoepjes.

Ik had in dezelfde week als Halloween plaats zou vinden een e-mail van onze tandarts gekregen waarin stond dat we per pond (= 454 gr) binnen gebracht snoep 1 dollar kregen. Dit klonk de meisjes als muziek in de oren! Er stond wel een limiet op van 5 pond. Het ingezamelde snoepgoed zou naar overzeese soldaten gaan die aldus geen Halloween (kunnen) vieren. Ik was maar al te blij met dit initiatief! Alles voor het goede doel… en om die snoepen uit mijn huis te krijgen πŸ™‚

Een link naar de website van dit schitterende initiatief vind je hier.

De week erop was het dan Tine’s feestje. Het weer zat mee. Het zwembad was op temperatuur, de tuinzetels en parasols stonden klaar, de muffins en de vlaai roken overheerlijk, de limonade was gekoeld… De meiden hadden het reuze naar hun zin! Ze hebben zelfs gezwommen… in november! Stel je voor πŸ˜‰

Tine was blij met haar kadootjes en Philippe en ik waren blij dat het feestje slechts enkele uurtjes geduurd heeft. Toen al dat jong geweld naar huis was, hebben we ons enen uitgegoten! Hij was meer dan verdiend, vonden we πŸ˜‰

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s