Master bedroom

Terwijl ik druk bezig was met de voorbereidingen voor het ICF-evenement, heb ik tussendoor onze slaapkamer geverfd. Ik wilde dezelfde kleuren als in Hanne’s kamer: grijs en paars. Philippe vond het een mooie kleurencombinatie, ik was dus op mijn gemak en kon hetzelfde doen. Hij moest enkel zijn gedacht zeggen welke muur of muren hij in het paars wilde en welke in het grijs. Easy, right? Niet dus! Hij wou ineens geen 2 kleuren meer! Grrr! Alles in het grijs wou ik niet, ook alles in het paars zag ik niet zitten. Het zou teveel paars zijn want ik had donkerpaarse gordijnen gekocht die de kamer goed donker moesten maken. Tja… op zoek naar een nieuw kleurtje dus. Het is uiteindelijk hemelsblauw geworden. Het doet me een beetje denken aan onze keuken in Wetteren.

Toen de 1e laag erop lag, dacht ik dat het toch wel heel blauw was. Maar naarmate de schilderwerken vorderden en de blauwe afplaktape van de muren kon, was ik best wel tevreden.

Het heeft iets langer geduurd dan voorzien omdat ik gemiddeld maar 2 à 3 uur per dag geverfd had. Intussen sliepen we in onze logeerkamer. Zo werd deze ook nog eens gebruikt…

In de master bedroom had ik alles afgedekt met plastiek, weliswaar was deze al eens gebruikt geweest, maar aangezien er maar 1 inkomen is, wil ik een beetje zuinig zijn en wil ik niet zomaar geld uitgeven aan onnodige spullen. Philippe draaide eens met zijn ogen toen hij het zag, gaf de nodige commentaar, maar liet me toch maar begaan. Ik lette niet op zijn reactie, maar was blij dat alles mooi bedekt was en nergens spatten op konden komen. Toen alles geverfd was en ik het afdekplastiek opruimde, kreeg ik bijna een attackske! Overal op de vloer, maar dan ook overal, waren er verfdruppels te zien! Aangezien het plastiek al eens gebruikt was en dus al onder de verfspatten zat (aan beide kanten!), was onze donkere laminaat bedekt met ietsie pietsie mini kleine verfdruppels die van het plastiek losgekomen waren!  Tja, de volgende keer zal ik wel naar mijn hubby luisteren… In ieder geval heb ik veegborstel, stofzuiger en mijn duimnagel nodig gehad om alle spatten eraf te krijgen. Gelukkig is alles eraf! Ik weet wel beter voor in het vervolg.

Op woensdag, toen alle verf droog was, de meubels terug op hun plaats stonden en het bed mooi gemaakt was, wilden we de gordijnen nog ophangen zodat we diezelfde nacht nog in ons bedje konden slapen. Ik had enkele dagen ervoor een gordijnroede gekocht. Toen Philippe de steunen ophing, diende hij rekening te houden met alle elektrische leidingen en moest hij de steunen net iets verder uit elkaar hangen dan dat de gordijnroede lang was. Resultaat: roede was te kort en ik mocht om een nieuwe rijden. Gelukkig zijn de doe-het-zelf zaken hier open tot 22u. Geen probleem dus. Toen ik na een half uur terug was (om 21.15u om precies te zijn) kon Philippe verder doen met het leuke werkje en konden we onze oogjes dicht doen in een volledig afgewerkte kamer.

We vinden het resultaat echt heel mooi, veel beter dan het saaie beige van ervoor. Telkens we de kamer binnen wandelen, kijken we om ons heen en genieten van al het fraais. Hanne heeft een mooie regenboog geverfd die ondertussen al ingekaderd is en Tine is een prinses aan het tekenen. De tekening is nog niet helemaal klaar, maar ik ben al benieuwd naar het resultaat. Beide kaders krijgen een mooi plaatsje in onze slaapkamer.

Enkel dat lelijke gedrocht aan het plafond wil ik nog vervangen, maar ik weet nog niet goed met of door wat…

Het volgende project is onze dressing en het afzonderlijke wc’tje in onze badkamer. Maar dat zal pas na het ICF-evenement zijn. Eerst nog een beetje opzoekingswerk over Egypte doen en snoeien in de tuin nu de temperatuur dragelijk is.

One thought on “Master bedroom

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s