5e VIA Party

Zaterdag hadden we het 5e Vlamingen in Austin feestje. Deze keer was het bij ons thuis. De weersvoorspellingen waren niet zo gunstig: er stond regen op het programma. Normaal gezien ben ik hier heel blij mee. Maar, en begrijp me niet verkeerd, deze keer zou ik toch liever gehad hebben dat het een dagje later zou komen… Anyway… we gingen onze plan wel trekken. Het huis was proper gekuist, alles was mooi opgeruimd, de bbq stond klaar, het zwembad was proper en het water warm, het dessert was klaar… We zagen het allemaal zitten.

Rond 13.30u ging het feestje van start. Peter en Xander werden afgezet door Ann en Annalies. Deze 2 laatsten werden eerst op een ander feestje verwacht. Dan zouden ze tot bij ons afzakken. Daarna kwamen Katelijne en Renaat met hun 2 zonen toe. Barbara en Gilbert evenals Anne en haar stiefzoon Tyler waren ook van de partij. Iedereen had een lekker hapje en drankje mee.

Peter had heerlijke zelfgemaakte préparé mee en lekker versgebakken wit brood. Katelijne had een grote groenteschotel mee evenals een potje fetakaas. De combinatie was super lekker! Barbara had een komkommerslaatje bereidt en Belgische Jules Destrooper en speculooskoekjes bij. Wijzelf hadden sliders voorzien. Dit zijn mini hamburgertjes. Onze meiden vinden die overheerlijk. Anne had home made zalmsalade en vers brood mee. Ikzelf had ook nog een roze pompelmoestaart gebakken. Samen met de koekjes van Barbara ging dat wel goed naar binnen gaan 🙂

Aangezien het maar bleef regenen en ze niet konden zwemmen (hoewel het niet zo voorspeld was), trokken de kinderen allemaal naar boven. Gewapend met iPads en dergelijke (minecraft!) gingen die zich wel amuseren. Toen ze de hamster ontdekten, ging hun volledige aandacht naar het kleine wezentje. Enige tijd later vroegen ze Philippe om een demo te geven ivm het virtueel racen. Matthias probeerde het en vond het heel leuk. Emiel was eveneens zeer geïnteresseerd en stelde allerlei vragen. Onnodig te zeggen dat Philippe in zijn nopjes was 🙂

Uiteindelijk hebben de kinderen toch een beetje gezwommen (in de regen, maar dat vonden ze leuk) en hebben we toch nog even buiten kunnen zitten. Het was een mooie, uiterst gezellige avond.

Babiche had deze morgen een onverwachte gast in ons huis opgemerkt: een mini schorpioentje! Hij zal waarschijnlijk binnen geglipt zijn toen de voordeur open stond.

One thought on “5e VIA Party

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s