Vakantie: vervolg: dag 4

Zaterdag 16 augustus 2014

Hanne is deze nacht uit het bed gerold. Ze heeft er een blauwe schouder aan overgehouden en haar oorbel heeft een wrong gekregen waardoor het gaatje in haar oor rood ziet en pijnlijk aanvoelt. We eten een wafel in de hotellobby. Helaas is deze niet in de vorm van de staat zoals in Texas. De Texanen zijn dan ook heel trots op “hun” staat en het feit dat de vorm gemakkelijker na te maken is, zal er zeker voor iets tussen zitten. Vandaag gaan we bij Hilde en haar echtgenoot Kris langs.

Onderweg komen we allerlei plantages tegen: pistachenootjes, tomaten, mais, kruiden, olijven, aardbeien, … Aan de prikkeldraad hangen allerlei “tumbleweeds” te bengelen. We zien zelfs verschillende “dust devils”. Deze lijken een beetje op “zandtornado’s”. Als we de provinciegrens met San Luis Obispo kruisen, is het landschap nog dorder. Volgens mij zijn we terug in Texas?! We zien zelfs enkele long horns grazen in de zon!

Eindelijk arriveren we bij Hilde en Kris. Ik heb haar leren kennen via Facebook. Zij en haar echtgenoot Kris zijn 17 jaar geleden uit de regio Aalst verhuisd naar Californië. Kris had tot voor enkele jaren een Yamaha-motorzaak en Hilde was “stay at home mom” om voor hun toen 12 jarige zoon te zorgen. In België had zij haar eigen restaurant en was zij er de chef-kok. Hun zoon is ondertussen volwassen en is manager in de Yamaha-zaak. Volgens eigen zeggen hebben ze nog geen seconde spijt van hun beslissing!

De ontvangst was super! We kregen allerhande hapjes voorgeschoteld en de meisjes mochten zwemmen in het heerlijk koele water. Het uitzicht van op het terras was spectaculair. Hun huis is gelegen op de top van een heuvel, vlak naast een wijnboer waar er elke zaterdagavond wel een (trouw)feest gehouden wordt waardoor je gratis van de live music kan genieten. De temperatuur koelt ’s avonds flink af, maar met de terrasverwarmers aan blijf je zitten tot in de vroege uurtjes.

Hilde was zo lief om ons een bed aan te bieden voor de nacht. De meiden mochten elk in een bed slapen. Tine was daar zeer blij om. Samen slapen is leuk, maar apart nog leuker! Om hen te bedanken hebben we hen getrakteerd in The Vineyard House. Het was er gezellig, sfeervol en het eten was heerlijk. Een link naar de website vind je hier.

Solvang, The Danish Village, het stadje waar ze wonen, is gelegen op +/- 45 min. van Santa Barbara in het zuiden van Californië. Het is een stukje Denemarken in Californië. In het weekend is het er heel druk door de toeristen, maar op een weekdag is het er heerlijk vertoeven. Meer info over deze mooie stad vind je hier. Hilde wist te vertellen dat je in één van de vele winkeltjes Côte d’Or chocolade en curry ketchup kon kopen. Dit hebben we natuurlijk onmiddellijk gedaan 🙂

PS: de mini-bouchées waren een kadootje van Hilde en Kris…

 

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s