Vakantie: vervolg: dag 3

Vrijdag 15 augustus 2014

Om 3.45 u dacht ik dat de wekker afliep, maar het bleken stemmen op de gang te zijn. Ondanks dit voorval heb ik toch heerlijk geslapen. Philippe daarentegen had veel gezoem gehoord: hij dacht dat het de airco of de koelautomaat op de gang was.

Het ontbijt in het hotel was al het beste dat we tot nu toe gehad hadden: vers fruit, yoghurt, ontbijtgranen, ontbijtkoeken, spek met eieren,… Hmm, heerlijk!

Vandaag stonden de “Redwoods” op het programma. Het was een prachtige dag : 81 F (27C) en staalblauwe hemel. We reden eerst door een dor landschap. De middenberm van de “highway” bestond uit kilometers witte, roze en rode oleanders! Deze kunnen heel goed tegen de droogte want ook in Californië hebben ze ermee te maken. Langs de kant van de weg in de velden zagen we veel slogans in de zin van: “No water, no jobs”. Er is te weinig water en de overheid heeft beslist om het water voor de landbouw af te sluiten. Uiteraard komen de boeren hiertegen in opstand. Enkele artikels hierover vind je hier en hier. Mocht het je interesseren: door “no water, no jobs” in Google in te typen komen verschillende links naar relevante artikels te voorschijn.

Het landschap wordt hier en daar afgewisseld door druivenranken (we zien zowaar plukkers aan het werk. De druiven worden met de hand geoogst en in bakjes gelegd. Deze zullen zeker niet voor één of andere wijn gebruikt worden), olijfbomen en allerlei boomgaarden (perzik-, abrikozen- , kersen-, watermeloen- en ook citrusplantages). Daarna komen de bergen aan de beurt. De baan kronkelt zich naar een hoogte van 7335 voet. Op deze hoogte is het nog maar 23 gr C.

Op weg naar de “Giant Forest” in het Sequoia National Park had Hanne een beer gezien. Ze zei opeens “ik denk dat ik een beer gezien heb…”. Aangezien ik als de Japanner aanzien wordt binnen mijn gezin, mocht hiervan zeker geen foto ontbreken. Heel de familie Leybaert stond langs de kant van de weg het diertje te bewonderen. Het was een jonge beer. Gelukkig was de moeder nergens te bespeuren. Vele auto’s na ons stopten om eveneens een glimp van het diertje op te vangen en blokkeerden zo de toegang tot het park.

De “redwoods”, met in het bijzonder General Sherman, waren spectaculair. Zulke bomen komen in België niet voor. De bomen hebben een rode schors (vandaar de naam…) en behoren tot de familie van de Sequoia’s. General Sherman behoort tot de grootste, wijdste en langst levende bomen ter wereld. Zijn leeftijd wordt geschat tussen 2.300 en 2.700 jaar! Meer info over deze spectaculaire boom en het park vind je hier. We wilden het museum nog bezoeken, maar de parking was volzet en het was verboden om langs de kant van de weg te parkeren. Jammer…

De weg naar beneden was stijl (8%) en kronkelde over de berg terug omlaag.

We brachten de nacht door in Tulare.

 

 

 

 

Leave a comment

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s